loading...

четвъртък, 6 юли 2017 г.

Загадките на Черно море (ВИДЕО)

Още V век преди новата ера историкът Херодот разказва за митично чудовище обитаващо Черно море. Херодот го описва, като дълго, черно създание, с остри нокти и няколко реда зъби. Векове наред легендите за това чудовище продължават да се разпространяват. През XVI-XVIII има документирани истории от преминаващи турски кораби, където се споменава за същото чудовище.
Всички, които са го видели, го описват по същия начин, както и Херодот. През 1828 година покрай крайбрежието на Крим почват да се носят легенди за създание, което напада и отвлича овцете на местните животновъди. Слуховете стават много и Николай I решава да изпрати експедиция, която да провери за случая. Тази експедиция открива 12 килограмово яйце, в което е открит скелет на дълго същество с гребен на главата. За жалост обаче не са открити никакви други доказателства. 

През 1990 г. рибари откриват два обезобразени трупа на делфини. По труповете им има следи от нокти и зъби на същество, което според учените не отговаря на нито едно от познатите ни. Странното е, че дори туристи по крайбрежието на Крим го виждат и успяват да го заснемат. 

Кадрите вижте във видеото!


Няма коментари :

Публикуване на коментар