Пропускане към основното съдържание

ФАКТ: С Нинова начело БСП спечели само 2 от 42 частични избори за кмет

През последните 14 месеца, откакто Корнелия Нинова е председателка на БСП, партията е спечелила само 2 от проведените в този период 42 частични избори за кметове на кметства и на общини.

Факт е, че внушенията тип „а ла Кашпировски” от телевизионния екран за невиждан възход на левицата под ръководството на Нинова не водят до изборни победи. Виртуалната реалност, която създават самата председателка, обкръжението й и скъпоплатеният пиар, не могат да заменят крещящото разминаване между опаковка и съдържание.

Оправданията за загубата на предсрочните парламентарни избори (социолози от институт "Иван Хаджийски" обясниха закономерното удвояване на броя на депутатите, като резултат от обективни политически процеси) с изпуснатите фрази за демокрацията, за Държавна сигурност и дядовците можеха да звучат поне мъничко убедително, ако не бяха и серията от тежки загуби на частични местни избори.

Не помагат нито организационните качества на Кирил Добрев, нито мантрите му, че с Корнелия Нинова БСП се е събудила от комата, нито иновацията им партията да бяга и да не участва в избори.

Кирил Добрев
Откакто Нинова е председателка, а Добрев - организационен секретар, а отскоро и зам.-председател, са проведени частични местни избори за кметове на общините Главиница и Кубрат, на район Младост в София и на 39 кметства.

Първите частични местни избори в техния мандат са на 5 юни 2016 г., а последните са от вчера, 2 юли 2017 г.

Статистиката е следната:

42 проведени избори за кметове

БСП не издига кандидати в 27 случая, включително и за изборите за кмет на община Главиница, Силистренско.

(Заради липса на качествени кандидати? Заради осъзната немощ и предчувствие за предизвестена загуба?)

От 15 издигнати кандидати: 2-ма печелят, 5-ма са втори, 7 остават трети, а в община Карнобат БСП е на пето място от пет политически сили.

Прави впечатление, че в някои от тези 15 места БСП постига невиждано срамни резултати:

с.Друмево, Шуменско – 13 гласа от 497, или 2,62 %, община Кубрат - 316 гласа от над 8 500 гласували, или 3,71 %, с.Градница, Габровско (избирателния район на Кирил Добрев) – 35 гласа от 559 гласували, или 6,36%.

Интересно е да се отбележат единствените две изборни победи на БСП:

На балотаж на 7 май 2017 г. в с.Гара Орешец, Видинска област, където безспорен авторитет продължава да бъде Михаил Миков.
На 2 октомври 2016 г. в с.Лиляч, Кюстендилска област – районът на Мая Манолова.

Всички резултати от проведените частични избори можете да видите ТУК.

www.faktograf.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.