Пропускане към основното съдържание

На 16-ия си рожден ден маричанка стана шампионка и MVP до 20 години

Никол Дулева и Лора Славчева спечелиха златото от националния турнир по плажен волейбол за жени до 20 години в Кърджали! В деня, в който навършва 16 години, Славчева и нейната все още 15-годишна партньорка Дулева извоюваха още две чисти победи на централния корт в комплекса Арпезос и стъпиха на най-високото стъпало на подиума. Лора бе обявена и за най-полезен играч (MVP) на надпреварата.

Това е исторически успех за пловдивския клуб, тъй като двойка на Марица за първи печели първото място от национален турнир в тази възрастова категория. За самите Дулева и Славчева това е второ злато в кратката им кариера като плажна двойка, след като миналата година, също в Кърджали, триумфираха с титлата за девойки до 18 години.

Преди началото на полуфиналния им мач с друга двойка на Марица - Виктория Ангелова и Стелла Динева тази сутрин от уредбата в комплекса прозвуча песничка за честит рожден ден на Лора и тя бе изненадана от съотборничките си и треньорката Теодора Симеонова с подаръци и сладко изкушение със свещи.
Лора Славчева
Това обаче не разколеба рожденичката и нейната партньорка и те не пожалиха своите съпернички – 2:0 (21:6, 21:15). В големия финал водачките в схемата Дулева и Славчева надиграха и поставените под №4 кърджалийки Теодора Стоянова и Натали Стефанова с чисто 2:0 (21:15, 21:18) и триумфираха като шампионки без нито един загубен гейм.

Поставените под №6 в схемата Ангелова и Динева заеха четвъртото място в крайното класиране след като и в малкия финал отстъпиха пред №7 Ивелина Аврамова и Габриела Иванова от София с 1:2 (13:21, 21:17, 11:15). Третата двойка на Марица - Малина Гаджева и Мария Серкеджиева, приключи участието си в турнира още вчера на седма позиция.
Малина Гаджева и Мария Серкеджиева
По непотвърдена информация следващият национален турнир до 20 години трябва да се проведе в Бургас от 28 до 30 юли.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.