loading...

вторник, 4 юли 2017 г.

Трети протест в защита на паметника "1300 години България" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Проведе се трети протест в защита на паметника "1300 години България". Жива верига защити паметника. Хората настояват да бъде възстановен така, както е изглеждал вместо да бъде разрушен. Сред поддръжниците на идеята за запазване на паметника е големият български художник акад. Светлин Русев. В подкрепа на запазването на паметника се обявиха и Съюзът на българските архитекти и Съюзът на българските художници.

Вижте исказванията на Борис Цветков и Николай Белалов:
Според лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов крайно време е да разберем, че не е нужно да разрушаваме един паметник, за да изградим друг. Има разумно решение, без да се налага разрушаване. Напълно е възможно в пространството пред НДК, освен монумента "1300 години България", да намерят място и паметните плочи на Първи и Шести пехотен полк.
„Само така ще сложим край на този конфликт и ще продължим напред! Това ще е пример за единение. Къде ще му излезе краят, ако продължим да обричаме поколенията на постоянно противопоставяне“, категоричен е Паргов.

СНИМКИ ОТ ТРЕТИЯ ПРОТЕСТНяма коментари :

Публикуване на коментар