loading...

вторник, 27 юни 2017 г.

Уникалното шахматно турне Chessbomb tour 2017 продължава в Бургас (ВИДЕО)

Веригата турнири ChessBomb Tour 2017 представя шахмата под формата на забавно шоу и реализира потенциала му като уникален спортен, културен и рекламен продукт, каза Мария Тодорова, мениджър на проявата. Тя допълни, че първите два фестивала в София и в Пловдив са преминали при голям успех. Турнирите бяха открити от световната шампионка Антоанета Стефанова и министъра на кутурата Боил Банов, а официални гости бяха извести дейци на спорта, културата и бизнеса.

Във всеки фестивал се провеждат турнири по блиц за професионални шахматисти, за аматьори и деца. Всеки турнир е на много високо ниво, придружен от уникално мултимедийно шоу и коментар на живо. Видеоизлъчването на патиите е съчетано с много игри, томболи, награди и изненади за участниците.

Империята на българския шахмат

Стартът на веригата бе даден в София на 6 май в градинката пред Народния театър, в трите турнира участваха над 150 шахматисти, а броят на гостите и зрителите бе много по-голям. Вторият фестивал се проведе в Конгресния център на Пловдивския панаир . Победителите получиха парични премии, дизайнерски купи и медали.


Третият фестивал ще се проведе в Морската градина в Бургас на 5 август. Призьорите от турнирите в трите фестивала ще получат право на участие във финалния двудневен турнир на 16 и 17 септември в Пловдив, на който ще се състезават срещу 10 известни шахматисти от България и чужбина. Този турнир ще се проведе на Римския стадион в града и ще бъде спортно събитие №1 за Пловдив за 2017 година.


Няма коментари :

Публикуване на коментар