Пропускане към основното съдържание

Уникалното шахматно турне Chessbomb tour 2017 продължава в Бургас (ВИДЕО)

Веригата турнири ChessBomb Tour 2017 представя шахмата под формата на забавно шоу и реализира потенциала му като уникален спортен, културен и рекламен продукт, каза Мария Тодорова, мениджър на проявата. Тя допълни, че първите два фестивала в София и в Пловдив са преминали при голям успех. Турнирите бяха открити от световната шампионка Антоанета Стефанова и министъра на кутурата Боил Банов, а официални гости бяха извести дейци на спорта, културата и бизнеса.

Във всеки фестивал се провеждат турнири по блиц за професионални шахматисти, за аматьори и деца. Всеки турнир е на много високо ниво, придружен от уникално мултимедийно шоу и коментар на живо. Видеоизлъчването на патиите е съчетано с много игри, томболи, награди и изненади за участниците.

Империята на българския шахмат

Стартът на веригата бе даден в София на 6 май в градинката пред Народния театър, в трите турнира участваха над 150 шахматисти, а броят на гостите и зрителите бе много по-голям. Вторият фестивал се проведе в Конгресния център на Пловдивския панаир . Победителите получиха парични премии, дизайнерски купи и медали.


Третият фестивал ще се проведе в Морската градина в Бургас на 5 август. Призьорите от турнирите в трите фестивала ще получат право на участие във финалния двудневен турнир на 16 и 17 септември в Пловдив, на който ще се състезават срещу 10 известни шахматисти от България и чужбина. Този турнир ще се проведе на Римския стадион в града и ще бъде спортно събитие №1 за Пловдив за 2017 година.


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.