loading...

вторник, 6 юни 2017 г.

ПОЗОРНО: Доказан фашист получи кабинет от военния министър


Военният министър Красимир Каракачанов остави на поста Иво Антонов, като шеф на дирекция “Социална политика”, за когото премиерът Борисов настоя да бъде уволнен заради снимка с нацистки поздрав пред танк “Майбах”.


На Антонов дори е предоставен кабинетът, където досега винаги е бил първият зам.военен министър – непосредствено до този на министъра, съобщи “Труд”. В коридорите на армейското ведомство дори се шушука, че това се случва за първи път. Никога началник на дирекция не е допускан толкова близо до най-важния човек в МО.

След като гръмна скандалът, Антонов вдигна кръвно и бе приет в болница със сърдечна криза. МО-шефът обаче защити подчинения си, като добросъвестен труженик с 18 г. стаж във ведомството и обясни, че няма да предприема нищо преди да разговаря с него. Президентът Румен Радев пък апелира случаят да не се раздухва излишно и призова съгрешилия чиновник да се извини. “В последните няколко дни в общественото пространство отново беше повдигнат въпросът за моя снимка направена преди почти десетилетие. Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка”, заяви в отворено писмо Антонов. Това е вторият скандал с въпросната снимка. Заради нея преди три години Иво, известен в МО с прякора “Иво паметника”, се размина в предишния кабинет на ГЕРБ със зам-министерското кресло по предложение на патриотите.

Аналогично скандално фото с нацистки поздрав обаче “изяде главата” на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев от квотата на патриотите. Той подаде оставка с мотива, “че създаденото напрежение не работи добре за правителството”.

Няма коментари :

Публикуване на коментар