Пропускане към основното съдържание

Коментаторът на Евроспорт Евгени Ставрев с експертна прогноза преди старта на „Тур дьо Франс“

Коментаторът на Евроспорт Евгени Ставрев дава експертната си прогноза преди старта на 104-ото издание на най-голямото колоездачно състезание в света – „Тур Дьо Франс” в германския град Дюселдорф утре, 1 юли, от 16.15 часа на живо по Евроспорт 1 и абонаментната платформа Eurosport Player.

Евроспорт подобри параметрите на споразумението за излъчване на предстоящите три издания на „Тур дьо Франс”, предоставяйки на феновете възможност за пръв път да наблюдават на живо всяка една минута от най-известното колоездачно състезание в света.

Разширеното споразумение с European Broadcasting Union и Amaury Sport Organisation, ще зарадва феновете на 54 европейски пазара с над 25 часа живо предаване от „Тур дьо Франс” в повече, за всяка от следващите три години.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
В събота от германския град Дюселдорф  стартира 104-ото издание на най-голямото колоездачно състезание в света – „Тур Дьо Франс”. Евроспорт ще предостави 28% повече покритие на живо от тазгодишното издание в сравнение с 2016 г.
Организаторите на обиколката са подходили доста нестандартно при съставянето на маршрута. Само три от етапите завършват на изкачване, а общият брой километри в бяганията по часовник е рекордно нисък – 36.5.

Точно на 14 юли, националния празник на Франция, пък е предвиден най-краткият етап с общ старт (само 100 км. дължина) в последните 30 години. Повечето от дните през първата седмица дават шансове на спринтьорите. През втората главните действия ще бъдат в Пиринеите, а през третата – в Алпите. Особено ключов етап ще е предпоследният, който представлява 22.5 км. индивидуално бягане по часовник по улиците на Марсилия.

Списъкът с фаворитите за крайната победа в Париж се оглавява отново от трикратния победител Крис Фрум. Суперформата, която демонстрира през сезона Ричи Порт, определя австралиеца като най-сериозен конкурент на състезателя на „Скай”. След неуспеха в „Джиро”-то Найро Кинтана ще опита да докаже, че винаги втората голяма обиколка в годината е по-силната му. Тази година е последната, в която Алберто Контадор ще спори за крайната победа, като двукратният победител се надява както на по-добър късмет, така и на по-силен отбор. Към тези, които ще се стремят към място на почетната стълбичка, трябва да добавим миналогодишния подгласник Ромен Барде, Естебан Чавес, Рафал Майка, Дан Мартин, Фабио Ару и Ригоберто Уран.

В битката при спринтьорите  се очаква да вземат участие абсолютно всички доказали, че могат да печелят етапи в „Тур”-а: Кавендиш, Кител, Грайпел, Кристоф, Саган. Словакът ще опита да спечели за шеста последователна година зелената фланелка за най-добър спринтьор и по този начин да изравни рекорда на Ерек Цабел.

Евроспорт продължава да работи и с най-големите имена в колоездачния спорт, които предоставят експертни анализи и гледни точки. Сред тях са трикратният победител от „Тур дьо Франс“ Грег Льомонд, етапният победител Хуан Антонио Флеча и Шон Кели, победител в девет еднодневни класики.

По време на тазгодишния „Джиро Д‘Италия“ Евроспорт за пръв път предостави на зрителите интерактивна карта с моментни данни за всеки колоездач. Eurosport.com – онлайн спортна медия номер едно в Европа, ще продължи да предоставя подробно видео съдържание от всички спортове, а една от последните инвестиции на Discovery Communications в Play Sports Group ще осигури дигитален достъп до съдържанието на Евроспорт за всички фенове.

Междувременно феновете на колоезденето от Европа ще имат възможност да задават своите въпроси към световния шампион по колоездене Петер Саган. Ексклузивното партньорство с Евроспорт ще даде възможност на Саган, който тази година ще се състезава за отбора на „Бора-хансгрое“, да отговаря на въпроси, зададени директно от феновете, всеки ден по време на живото предаване на Тур дьо Франс по Евроспорт. Въпросите ще се събират от социалните мрежи, ако включват хаштаг #AskSagan, като лично Саган ще избира най-интересните, на които ще дава отговор на живо в ефир.

Първият етап от “Тур дьо Франс“ започва в събота, 1 юли, от 16.15 часа на живо по Евроспорт 1 и абонаментната платформа Eurosport Player.

Цялата програма можете да следите ТУК.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.