loading...

неделя, 4 юни 2017 г.

Серия от терористични нападения в Лондон


Серия от нападения станаха в Лондон, като терористичните атаки взеха човешки жертви. Първоначално се появи информация, че кола е връхлетяла върху пешеходци на т.нар. "Лондон Бридж" (мостът, който свързва Сити и Саутуарк през река Темза в централната част на Лондон). Според очевидци около 20 души са ранени. Изданието The Sun съобщава за седем загинали. Полицията определя инцидента като "сериозен. В близост до мястото на инцидента има гара, която е затворена. 


BBC съобщи, че микробусът се е движил с около 80 км в час. На петима души се оказва помощ намясто. Според друга информация нападението е било извършено от трима души. The Daily Telegraph пише, че нападението е било извършено от трима души, които са нападали хората с ножове. По-късно бе съобщено, че от полицията съобщават, че са реагирали на друг инцидент в близост до първия. РИА Новости информира, че неизвестен, въоръжен с нож е нападнал хора в ресторант, който се намира близо до "Лондон Бридж".

По информация на The Sun и The Telegraph това е станало в ресторант Tito's, който се намира в близост до метростанция London Bridge. Според очевидци, цитирани от The Sun, от заведението изнасят телата на жертвите. По-късно бе съобщено за трети инцидент – в района на Воксхол, южно от Уестминстър, на десния бряг на Темза. Четири станции на метрото и четири ж.п. гари са затворени. Полицията съобщи, че разследва терористичен акт. Властите призовават жителите на града за спокойствие, но и да бъдат бдителни. Британската полиция започна масова евакуация на хора от сградите в радиус от 1,5 км от "Лондон Бридж".

Няма коментари :

Публикуване на коментар