loading...

събота, 27 май 2017 г.

Назрява международен скандал с българско участие

Асоциацията на българите в Украйна поиска извинение от украинските националисти. В противен случай ги заплаши с международен скандал и с официално обръщение към европейските структури, съобщи politcentr.ru.

Извинението беше поискано от украинския депутат от Одеска област и президент на асоциацията на българите в Украйна Антон Кисе.


Кисе направи официално изявление във връзка с нападението срещу Васили Кащи в Белгород. Кащи бе залят със зелена боя и бе бит, в резултат на което в момента е болница. По думите на Антон Кисе Васили Кащи е бил обиждан в ролята му на представител на национално малцинство, в случая на българин.

Кисе съобщи, че вече се е обърнал към всички правоохранителни органи в Одеска област с искането за пълно разследване на нападението срещу вицепрезидента на Асоциацията на българите в Украйна.

„Ние твърдо поддържаме държавата Украйна и нейната териториална цялост. Ние няма да позволим на няколко радикално настроени лица и организации да се покатерят върху авторитета на нашите деди онези, който възродиха и облагородиха териториите на които живеем днес“, се казва още в обръщението на Кисе.

Няма коментари :

Публикуване на коментар