loading...

вторник, 25 април 2017 г.

СКАНДАЛНО: Правят Меглена Кунева еврокомисар

Бившият вицепремиер Меглена Кунева, която се запомни с безкрайните си гафове и неадекватна политика по време на управлението на кабинета Борисов 2, е фаворит за български еврокомисар, научи Bgpravda.

Меглена Кунева-Пръмова стана вицепремиер, след доста големи напъни от нейна страна да стигне до парламента, а оттам и до Министерски съвет. Така наречената партия "България на гражданите", където гражданите липсват се провали на първото си участие на парламентарните избори, а това доведе до включването на организацията на Кунева в "Реформаторския блок". 

Все още доста неща от миналото на Кунева са слабо известни и упорито се крият, защото нещата не са хич за пред хората. Тя е здраво свързана с БКП, нищо, че сега модерно говори за демократични реформи. Връзката на Кунева с комунистите не се изчерпва само с участието и в "Тройната коалиция", а и с участие на структури свързани с Българската комунистическа партия. 

Малко известен факт, е че Пръмова е участвала като юрист в казионния Комитет за правата на човека преди 10 ноември 1989 г. Този комитет е създаден със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП от 3 февруари 1988 г.!!!  Цялата му дейност е насочвана и контролирана от две структури – Секретариата на ЦК на БКП и Държавна сигурност. Знам, че когато прочетат това, определени хора и среди ще започнат да вият като койоти. Но фактите са си факти. 

Прочетете какво пише в служебния архив на Първо главно управление, Дело №6890 от 1989 година, Фонд VI, Архивна единица 664, Том 1. Там Комитетът по правата на човека, чийто член тогава е Меглена Кунева-Пръмова, е сред  структурите, които участват в мероприятия, препоръчани от ЦК на БКП и КОНТРОЛИРАНИ от Държавна сигурност по време на Екофорум 89, който се проведе в София в периода 16 октомври-03 ноември 1989 г.

Няма коментари :

Публикуване на коментар