Пропускане към основното съдържание

Вижте, какви капани ни поставят новите управляващи

Българи, това от ГЕРБ и Патриотите не е програма, това са тезиси – комбинация от лозунги, заклинания и пожелания. Как 1500 лева заплата 2021 година, като в страната активно работят около 700 000 души, а останалите са безработни, причислени към ТЕЛК, пенсионери и роми на помощи.

Доживяхме да четем 21 страници, събрани в няколко огромни пасажа от текстоубийствени умозаключения, които стават храна за хора с Основно образование, но не и за българите от средната класа, която извън София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора изобщо я няма. Тоталната мизерия и липсата на образовани и можещи кадри е видима при комбинацията между Бойко Борисов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

ЧЕТЕМ 

ПРОГРАМА 2017-2021 И Е ЯСНО ЕДНО: ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА СВЪРШВАТ ПРЕЗ 2021 ГОДИНА, СЛЕД ТОВА ЗАЧЕРКВАМЕ БЪЛГАРИЯ КАТО ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА

Програмата става за четиво на ученици от 8-ми клас, но само толкова, нищо и половина, думи, лозунги и бутафория

Хората от цяла България и тези в ЧУЖБИНА трябва да разберат ясно, че правителството НЕ МОЖЕ да се грижи за хората. Правителството НЕ МОЖЕ и НЕ ТРЯБВА да “оправи“ нищо. Програмата е пример за алабалистика. Всеки раздел започва с някаква констатация и продължава в стил ,,Дайте да дадем“ и ,,Ще ти купя, ама друг път“.

Първият абсурд от тази програма е НАМЕСАТА НА ДЪРЖАВАТА:

Несъществува политика която да “модернизира страната“, страната може да се модернизира когато правителсвото спре да пречи на хората да я модернизират. Правителството трябва да създаде условия тук да дойдат европейски и американски компании, които ползват иновации и дават високи възнаграждения, над средните в Европа.

Правителсвото се меси, то казва кой и къде да строи, отделни министри официално искат дарения и различни форми на подкуп от чужди компании, дошли тук заради стратегическото място на страната, удобния транспорт и ниските данъци.

По стила на писане, тази програма е писана явно от някой близък в щаба на ПП ГЕРБ, който е завършил с отличие основното си образование в школо около София.

Министри от първите 2 правителства на ПП ГЕРБ и партньорите им прекалено много се месиха.

Единствената роля на правителсвото е да се занимава с външна политика, армия, полиция и да оправи съдебната система, ТОВА Е. Нищо друго.
В другите страни такива подобни програми няма, там ВСИЧКО е оставено на пазара и частният сектор, тук правителсвото се оптива да “котролира“ и “оправи“ всичко. НЕ МОЖЕ , и колкото повече се опитва толкова по-зле става. Незнам колко години ще минат,докато хората го разберат това. Свободна икономика означава свободна от правителствена намеса.

Целият този програмен списък какво е?

НЕМЕСА НЯВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО. Правителството се опитва да ПРАВИ неща, вместо да остави хората, частният сектор и частни инвеститори и предприемачи да ПРАВЯТ неща.

Цялата ни икономика е тотално зависима от правителсвото поради тази причина че намесата им е прекалено голяма. В страни като Нидерландия и Белгия примерно, въобще няма значение за икономиката им дали ще имат правителсво, тяхното правителсво НИЩО не прави за икономика, не се меси, ако ще и 5 години да нямат кабинет, никакво значение няма, нищо от икономката им не зависи от кабинета им, от разни Бойко Борисов и Велери Симеонов.

Индустриални зони около всеки областен град, без държава и община да пречат. Държавата трябва да изгради само инфраструктурата – път, ВиК мрежа и ел.снабдяване. Така е в ЕС, а не в СССР, за която важи тази Програма 2017-2021

Там като пускат нови отсечки на булеварди и магистрали няма по 10 попа, 20 камери и 100 парашутисти, назначени в дадената община от партията-майка ГЕРБ. Това е задължение на общината – да поддържа и обновява, не да се снима по 100 пъти и да прави по 7 изявления по вестници и сайтове на седмица. Тук само шоу, бутафория и празни приказки.

За останалите страни също важи това държавата да не се меси – Дания, Герамания, Швеция, Норвегия и други. Разберете го това и спрете да искате от правитеслвото да ПРАВИ неща, искайте да СПРЕ да прави и да ни остави на мира сами да изградим индустриите си и страната, в която искаме да живеем. Да ни остави да организираме прозрачна система за производство и намиране на пазари за нашите стоки от селското стопанство и леката промишленост. Не е нужно държавата да контролира, натиска и изнудва частниците, това го имаше в СССР и НРБ.

Стопаните могат да изградят тържища, да търсят пазари, да се сдружават и се развиват, без да се месят монополи, компании на мутри и олигарси.

Сами създадохме ИТ сектора, сами създадохме алтернативни транспортни услуги и т.н. всичко правим САМИ, правителсвото само ПРЕЧИ, не помага с нищо.

Правителството държи по кабинети, агенции, служби и общини близо 790 000 души, чантаджии, които носят една папка от едната стая в другата и така им минава цялото работно време. 1 работи за 1 пенсионер, 1 ром на помощи и 1 чантаджия.

Това го няма никъде, затова нищо не се получава у нас !!!

Втората скандална промяна е че, ще преизчисляват пенсиите отпуснати преди 2010г., ще вдигат минималните до прага на бедността и нито дума за индексация на останалите. Ами честито на всички пенсионери гласували Бойко Борисов и Патриотите, които чакат някаква положителна промяна. Това е единственото точно разписано в програмата и то ще породи недоволство сред пенсионираните след 2010 г. и ще загуби смисъла на осигуряването.

Третата малоумна точка, която може да създаде тотален хаос са тези две ключови подточки:

1.3 Ставките и прагът за регистрация по ДДС остават непроменени.

1.4 Предприемане на решителни мерки за борба със сивата икономика.

Тези две подточки будят умиление и смях през сълзи. Аз виждам,например,как първата се е изплезила на втората. Всеки средно грамотен българин знае,че ако махнеш първата подточка,половината работа по втората е свършена. Двете си причат, няма ли някой студент от УНСС или СУ да им редактира писаниците, които за необразованите хора са велики стратегии, а всъщност пълен НОУ СЕНС.

РЕЦЕПТАТА Е СЛЕДНАТА:

Избори догодина по същото време, нови лица, свикване на Велико Народно събрание, промени в Конституцията, мажоритарна избирателна система, съкращавне на 70% на държавния чиновнически апарат и е-правителство, нищо друго няма да спаси и малкото останали българи в тази най-бедна страна в ЕС, равна по стандарт с половината страни на континента Африка.

Автор: Велко Велев, кралство Нидерландия, провинция Северен Брабант

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.