loading...

вторник, 11 април 2017 г.

Защо държавни институции работят с австрийските, а не с българските пощи?

Абсурдите в България продължават със страшна сила. Оказва се, че в нашата родина държавните институции сами на себе си нямат доверие. Това е една от възможните причини редица родни организации да ползват частните куриери от M&BM Express. Става дума за, НОИ, НАП, НЗОК и ДА Архиви.
Тези институции традиционно пращат най-много писма и съобщения до гражданите, което пък от своя страна гарантира доста добри приходи за една частна фирма, за сметка на държавната в лицето на Български пощи. Другата причина е някой, на някой да е дал под масата едни сериозни пари.

Според търговския регистър седалището на M&BM Express е в столичния район Оборище на улица "Струма" №3Б. Основната дейност е извършване на универсални и неуниверсални пощенски услуги. Въпреки, че M&BM Express има съдружници в лицето на "Мениджмънт бизнес машин" ООД и чуждестранно юридическо лице - Австрия, то капитала на фирмата е едва 10 000 лева. По-голямата сума в размер на 7600 лева е внесла Австрия, а другият съдружник се е отчел с 2400 лева.

Според информацията на официалната страница на компанията, тя е основана през 2005 г. След пълната либерализация на пазара на пощенските услуги, която стана факт от 2011 г., M&BM Express е и водещ алтернативен доставчик на пощенска кореспонденция на българския пазар. Освен това австрийските пощи оперират в повече от 10 държави от Централна и Източна Европа.

Възниква един доста сериозен въпрос! Как гражданите у нас да имат доверие на държавата при положение, че самите държавни институции помежду си нямат доверие и не ползват услугите си? В крайна сметка може да се заключи, че в България няма държавност. Поне обаче куриерските ни услуги подпомагат развитието на икономиката на Австрия. Явно Австрийските пощи са на сериозна почит у нас, защо ли?

д-р Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар