loading...

сряда, 1 март 2017 г.

"Луфтханза Техник София" с трети приз за инвеститор на годината

Луфтханза Техник София грабна приза „Инвестиция в разширяване на бизнеса"  на традиционната церемония „Инвеститор на годината 2016", организирана от Българската Агенция за Инвестиции. Церемонията по връчването на наградите се състоя на 23 февруари в НДК. Отличието бе връчено от Министъра на икономиката Теодор Седларски на Даниел Хофман, Изпълнителен Директор на Луфтханза Техник София и Пламен Атанасов, Председател на СД на България Ер Меинтенанс за инвестиции в разширяване на базата за ремонт на самолети на Летище София. Това е третата награда "Инвеститор на годината" за Луфтханза Техник София, след като тя бе отличена и през 2008 г. и 2012 г. 


От откриването си през 2007 г. до сега, Луфтханза Техник София се оформи като един от водещите центрове за основен ремонт и техническа поддръжка на самолети в Европа. Софийското подразделение на Луфтханза Техник е с обща площ от 25 000 кв. м, където работят над 1 000 души висококвалифициран персонал.  Компанията е специализирана в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing. Инвестицията в разширяване на базата е 70 млн. лв, а проекта включва изграждането на три нови производствени линии за ремонт на самолети, работилници и 6 етажна административна сграда, която ще позволи и разрастването на централните отдели, част от които са позиционирани именно в българската столица.

„Благодарение на българските ни служители и добрите резултати, които постигнахме за последните 10 години, базата ни в София се оформи като най-голямата в Европа извън Германия. Този успех не би бил възможен и без подкрепата на държавните институции и нашите местни партньори Бългериън Еъруейз Груп. С новият си хангар ще разширим не само производствения капацитет, но и броят на служителите си", каза Даниел Хофман, изпълнителен директор на Луфтханза Техник София, получавайки статуетката „Златен Бик“.
С конкурсът Българска агенция за инвестиции (БАИ) цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2016 г. в България. Официални гости на събитието бяха премиерът Огнян Герджиков, политици и представители на бизнеса. 

63 компании бяха номинирани за наградата „Инвеститор на годината“ 2016 в следните категории:

1. Успешен стартъп

2. Награда на вестник "24 часа"

3. Инвестиция в иновативен бизнес

4. Инвестиция в човешки капитал

5. Инвестиция в разширяване на бизнеса

6. Инвестиция на зелено

7. Инвеститор на годината 2016

До сега престижният приз на Българска агенция за инвестиции са получавали „АББ България“,  „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Асарел-Медет“АД, „Девня Цимент” и „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Няма коментари :

Публикуване на коментар