loading...

вторник, 14 февруари 2017 г.

Мистериозното изчезване на влака „Sanetti“

Тази странна история започва през юли 1911 г., когато туристическата фирма „Sanetti“ решила да организира развлекателно пътуване за някои представители на заможната класа в Италия
На влака, състоящ се от локомотив и три вагона, се качват 106 пътници.


Всичко е нормално докато влакът влязъл в тунела Lombard, но не излязъл и завинаги изчезнал без следа.

Преди този шедьовър на инженерната мисъл влакът забавил, пуснал черен дим, после се гмурнал в тунела – и изчезнал безследно.

Впрочем двама пътници, усещайки, че нещо не е наред, успели в последния момент да скочат от влака, когато той  забавил.

Единият от тях, Санджино, описва подробности за инцидента в „Римски вестник“:

„Чух неясно бучене. Зад черния дим на локомотива изведнъж се появи млечно- бяла мъгла, която изпълзя от тунела. Тази мъгла, като вълна, покри  парния локомотив. Зад него в мъглата изчезна и първия вагон на нашия злополучен влак. Бях ужасен. Скочих на земята от влака,  който едва се движеше. С крайчеца на окото си забелязах, че с мен скочи и друг пътник. Повече не помня нищо. “

След изчезването на влака, тунелът и всички околности внимателно са огледани и проучени. Но следи от влака и пътниците не са намерени.

Скоро тунелът и историята, случила се с него, са забравени.

Но през 1926 г., разглеждайки архивни документи, един от близките на изчезнал пътник, открива една много необичайна записка. В нея пишело, че в Мексико внезапно се появили 104 италианци, които твърдели, че са пристигнали с влак директно от Рим. И най-голямата странност била, че записката била с дата 1845 г.

Италианците тогава ги сметнали за луди и ги затворили в психиатрична болница под надзора на лекари, както е видно от протоколите на клиниката.

Очевидци отбелязват, че вещите и дрехите на италианците не отговаряли на времето, а някои от тези неща са оцелели и до днес. По-специално, табакера с надпис „1907“.

Неуспешните опити да се намери изчезналия влак, или най-малкото да се разбере какво се е случило с него, продължават няколко десетилетия, докато бомба по време Втората световна война напълно унищожава тунела. / НЕПОЗНАТО

Няма коментари :

Публикуване на коментар