Пропускане към основното съдържание

Хора на “Да България“ възхваляват турското робство


„Османската империя спаси България. Режимът на султана е един от най-толерантните в Европа. Баташкото клане е мит!“ Тези шокиращи думи не принадлежат на Давутоглу – идеолог на неоосманизма. Не са и на турския президент Ердоган, който нееднократно заяви, че иска да възстанови Османската империя, че Анкара има ангажимент към всички мюсюлмани на Балканския полуостров – от Сараево до Кърджали.


Гореизказаните тези са дело на писателя Стоян Динков, лидер на партия „Зелена България“.

Динков е краен привърженик на Османската империя. Според него Под властта на султана българският народ е добрувал и богатял в мир и спокойствие.

Да се чуди човек колко пък мирна мярка да е девширмето, сигурно нашите предци доброволно са си давали децата за еничари, вероятно сами са измислили кръвния данък. Или чакайте – може изобщо да е нямало кръвен данък, той е измислен от злостната антитурска пропаганда.

Според Динков – мит са и черепите от Батак и ужасът от черната църква в Перущица.

Впрочем – абсолютно същата е версията и на скандалния историк Емил Джасим. Той също отрича турското робство. Неведнъж защитава мнението, че не сме били под робство, бизнесът се е развивал, търговията и занаятите са цъфтели, по нашите земи е царяло небивало спокойствие и толерантно съжителство между турци и българи.

Абсолютно същата е версията и на Кириак Стефчов и чорбаджи Юрдан – прочутите Вазови герои, продали род и родина, еничарите по време на Априлската епопея.

Какво е общото между Динков и Джасим?

Отговор – партията на Иво Прокопиев и Христо Иванов.

Джасим е кандидат за депутат от формацията. Той е осми в листата на „Да, България“ за 23 МИР София.

Кандидат за депутат от „Да България“ е и екологът, усвоил не един и два сладки проекта – Тома Белев. Той е седми в 24-и МИР. Той беше водач на листата на „Зелената партия“ за евроизборите пре 2007-ма. Тогава не успя да спечели 10 хиляди гласа дори.

Лидер на „Зелената партия“ пък е самият Стоян Динков.

Дотук мислихме, че единственото общо между зелените и Да, България са бизнес интересите на общия им покровител Прокопиев плюс милионите, които печелят да мътят яйца на костенурки, местят лалугери, гнезда на лешояди.

Оказва се, че обща между тях е и любовта към османските поробители, отричането на геноцида, на който е бил подложен българският народ и величаенето на турците.

За пари, за много ли? Или просто са еничари по природа? Какъвто и да е отговорът, ясно е едно – Динков, Белев, Да България и подобни не заслужават и един глас на предстоящите избори. Само заради отричането на Баташкото клане и турското робство.

Иван Иванов
Хипотези.бг

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.