loading...

понеделник, 20 февруари 2017 г.

Киев в паника: Русия започва анексията на ДонбасПрезидентът на Русия Владимир Путин, подписа указ за признаването от Русия на документи, издадени на украински граждани и лица без гражданство, които живеят на територията на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка народни републики. В ефира на „Звезда” първият заместник-председател на Комитета към Съвета на федерацията по международните въпроси Владимир Джабаров поясни, че решението ще позволи на гражданите на ДНР и ЛНР безпрепятствено да влизат в Русия. 

„В момента Украйна не издава никакви документи на гражданите, които живеят в ДНР и ЛНР. В момента на хората им изтича срока на валидност на паспортите и шофьорските книжки, идва и ново поколение. 

То може да остане въобще без документи. Освен това, ние също им ограничаваме движението, защото всичките им документи са с изтекъл срок на валидност. А в случай на признаване, те ще могат безпрепятствено да влизат в Русия, както и жителите на останалите части на Украйна. Тук не става дума за каквато и да е политика”, обясни експертът. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар