Пропускане към основното съдържание

"Америка за България" и "Капитал" грозно нападнаха Bgpravda

Сайтът на вече твърде западащата марка на "Капитал" и техните приятели от "Америка за България" грозно си позволиха да нападнат Bgpravda. Обект поръчката стана моя милост - Николай Георгиев, скромен собственик и главен редактор на сайта. Писачите на Прокопиев за пореден път демонстрираха творческа импотентност в материала си от 27 януари тази година със заглавие - Асо, дама, поп, шпионин в играта между Русия и България.

Там се визира Bgpravda, като се подлага на съмнение информацията от сайта, че са били подготвяни протести срещу новоизбрания президент Румен Радев. Единственият довод за съмнение е продиктуван от това, че такива протести не се състояха, но авторите на Прокопиев си позволиха да напишат това две седмици след публикациите на Bgpravda. Естествено е след като планът е разкрит, то той да не се осъществи.

Във въпросния материал пише следното: В сайта bgpravda.blogspot.bg се появява кратка дописка, в която се казва, че се готвят протести срещу Румен Радев и "очаквайте подробности". Подробности няма. Както и никакъв източник на посочената информация. Сайтът е собственост на Николай Георгиев, бивш журналист в "7 дни спорт", "Стандарт" и други печатни медии и доктор по журналистика в Софийския университет. Пред "Капитал" той обясни, че няма екип, а списва сам този и още дузина регионални сайтове. На въпрос дали е потвърдил информацията, която е публикувал, от повече от един източник той отговори: "Има едно конкретно лице, но не е само от него."

Първата лъжа е свързана с това, че не е имало подробности - имаше и то доста. Втората лъжа е в това, къде съм работил - освен изброените две места, казах на дамата, която ме разпитваше по телефона, че има богат опит в електронните медии. Третата лъжа е че нямам екип - казах, че при вписването на материалите в регионалните сайтове, ползвам услугите на приятели, защото не мога да плащам нито заплати, нито хонорари. Освен това обясних на неподготвената журналистка, че това са любителски сайтове и ги поддържам, когато имам възможност. Четвъртата лъжа е в опита да се обясни, че информацията за готвените протести не е била потвърдена и проверена, което не отговаря на истината.

Ясно е, че "Капитал" и техните приятели от "Америка за България" нападат всеки, който не се вписва в тяхната рамка. Само не е ясна, каква рола ми се приписва във въпросния материал - не съм дама, нито поп. Остава асо и шпионин, нека от "Капитал" публично да обявят своята позиция, за да мога да заведа надлежно дело за клевета срещу тях.

Да нямам офис и голям екип, защото не разчитам на доста противоречиви субсидии, но това не е повод за нападки, зашити с бели конци. Не може от интервю продължило близо половин част по телефона да се извадят няколко изречения и да се вграждат в чужди мисли - не е професионална. Bgpravda е любителски сайт, но със сигурност е доста по-професионален от подлисниците и онлайн клозетниците на Прокопиев.

д-р Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.