loading...

понеделник, 2 януари 2017 г.

"Братството на смъртта" срещу Путин (II част)

Както Bgpravda Ви информира в първата част на поредицата "Братството на смъртта" се опитва да свали Владимир Путин от власт. Сега Ви предлагаме кратка история на създаването и развитието на тайното общество, като Ви показваме и неговото огромно политическо влияние в световен мащаб.

През 1718 година е открито Университетското училище в Ню Хейвън (щата Кънектикът). То по-късно е преименувано на Йейлски колеж. Това става заради спонсора му, похарчил за него крупна сума пари. В световноизвестния Йейлски частен университет функционира студентски съюз. Той се оказва благодатна почва за развитието и възхода на университетската общност „Череп и кости“, наричана още „Братството на смъртта“. Съвсем скоро то излиза обаче от тесните рамки на обикновен студентски кръг.

Тайното общество (или орденът) „Братството на смъртта“ оказва влияние върху политиката на държавата, върху дейността на спецслужбите, върху икономиката и финансите – тъй като към него принадлежат немалко висши правителствени чиновници и най-богатите бизнесмени на САЩ.

Студентското общество „Череп и кости“ на Йейлския университет е основано през 1833 година от Алфонсо Тафт и Уилям Хънтингтън Ръсел, като към тях се присъединяват още 13 студенти. По-късно Тафт става посланик на САЩ в Австрия, както и военен министър. Ръсел живее една година в Германия, където завързва връзки с немските тайни общества. Братовчедът на Уилям Х. Ръсел Самуел Ръсел оглавява основаната през 1823 г. компания „Ръсел и Ко“ и започва да се занимава с нелегална търговия с наркотици.

Много скоро „Братството на смъртта“ от кръг богати студенти се превръща в тайно общество, с претенции да властва над световната политика. Според историка Антъни Сътън днес повече от петстотин членове на „Братството на смъртта“ заемат високи постове във всички важни области на политиката и икономиката. Само може да гадаем до къде ще стигне влиянието на тайното общество.


ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Няма коментари :

Публикуване на коментар