Пропускане към основното съдържание

На дъното на Черно море e открита голяма подводна река

На дъното на Черно море, учените са открили голяма подводна река. Тази впечатляваща река, с дървета и листа, падащи на морското дъно, има дори и каскади!
След изчисления експерти са стигнали до извода, че ако реката течеше по повърхността, тя щеше да се класира на шесто място по пълноводие. Тя е почти 350 пъти по-голяма от Темза, и 10 пъти по-голяма от Рейн.

На подводната река, която някои места достига до дълбочина 30 метра, има подобия на каскади, като при наземните реки.

За проучване на дълбокия канал, намерен под водата, учени от Университета в Лийдс са използвали подводен робот. Така те открили река с много солена вода, която тече по дъното на канал и образува на дъното на Черно море брегове, подобни на тези на земните реки.

checkonline4you.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.