Пропускане към основното съдържание

Американски танкове пристигат в България, за да ни пазят от Русия

В германския пристанищен град Бремерхафен пристигна нова американска танкова бригада. Тя ще подсили страните членки на НАТО от Източна Европа, пише „Вашингтон поуст“ (The Washington Post) в петък (6 януари).


В северния германски град бяха прехвърлени американски танкове, гаубици и стотици бойни машини, които да помогнат за възпирането на възможна руска агресия, посочва изданието.

Първата спирка на бригадата ще бъде Полша, а след това ще бъде разпръсната в седем страни – от Естония до България. Мисията планира да акостира и в страни като Естония, Латвия и Литва.

През миналата година американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че силите ще вземат участие във военни мисии в няколко натовски страни. Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, заяви, че разполагането на танкове е олицетворение на ангажимента на Вашингтон към съюзническите страни в осигуряването на тяхната защита.

САЩ планират да прехвърлят в Европа и бойна авиобригада. Дислоцирането на танковата бригада е част от операция „Атлантическа решимост“, която цели американско военни присъствие на ротационен принцип в период от девет месеца.

Танковата бригада ще бъде със седалище в Полша, но ще се включи в различни военни учения на територията на балтийските страни.

Бундесверът съобщи, че по-голямата част от танковете ще бъдат транспортирани с влакове, но военни конвои ще преминат през няколко града, сред които и Хамбург.

„Фокс нюз“ (Fox News) коментира, че бригадата ще бъде разположена в страни като Естония и България, където е налице безпокойство заради руските военни операции в региона.

Руски дневник

Коментари

  1. Чужната армия не "пази" Окупирания, Пази интересите на Окупатора!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Референдум за (излизане от) НАТО !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.