Пропускане към основното съдържание

Масонският орден „Череп и кости“ на война с Русия

Джордж Буш-старши в компанията на членове на обществото „Череп и кости“ (вляво от часовника).
Най-мощната организация, част от системата на масонските ложи, е орденът на илюминатите „Череп и кости“. За него Ян ван Хелсинг пише: „Собствените му членове го наричат просто Орденът, за мнозина повече от 150 години той е известен като „Регионална група 322“. Други го познават като „Братството на смъртта“. Именно тази организация стои зад дипломатическата и политическата война срещу Русия.


Ето историята на страховития масонски орден:

През 1718 година е открито Университетското училище в Ню Хейвън (щата Кънектикът), което по-късно е преименувано на Йейлски колеж в чест на спонсора му, похарчил за него крупна сума пари. В световноизвестния Йейлски частен университет има студентски съюз. Университетската общност „Череп и кости“, наричана още „Братството на смъртта“, излиза обаче от тесните рамки на обикновен студентски кръг.

Тайното общество (или орденът) „Братството на смъртта“ оказва влияние върху политиката на държавата, върху дейността на спецслужбите, върху икономиката и финансите – тъй като към него принадлежат немалко висши правителствени чиновници и най-богатите бизнесмени на САЩ.

Студентското общество „Череп и кости“ на Йейлския университет е основано през 1833 година от Алфонсо Тафт и Уилям Хънтингтън Ръсел, като към тях се присъединяват още 13 студенти. По-късно Тафт става посланик на САЩ в Австрия, както и военен министър. Ръсел живее една година в Германия, където завързва връзки с немските тайни общества. Братовчедът на Уилям Х. Ръсел Самуел Ръсел оглавява основаната през 1823 година компания „Ръсел и Ко“ и започва да се занимава с нелегална търговия с наркотици.

Много скоро „Братството на смъртта“ от кръг богати студенти се превръща в тайно общество. Членовете му, наричащи себе си „братя на смъртта“ или „черепни кости“, упорито разширяват влиянието си далеч зад пределите на своята Алма матер и щата Кънектикът. А студентите и преподавателите от Йейлския университет, които не принадлежат към „Братството на смъртта“, са сериозно разтревожени от тайнствеността на този кръг и привилегироваността на членовете му.

През 1873 г. в пресата в Ню Хейвън се появява информация, че съюзът „Череп и кости“ разпределя парите на Йейлския университет и контролира студентската преса. Университетските вестници не смеят да критикуват открито „Братството на смъртта“ – още тогава властта на тайното общество е огромна.

Три години по-късно в залата на Братството нахлуват крадци. „Братята на смъртта“ я наричат гроб или могила – в нея няма нито един прозорец. В драпираната с коприна „братска могила“ неканените гости намират истински череп, пентаграми и други атрибути на окултизма. Това е единственият случай, в който чужди хора виждат „могилата“.

Всяка година в тайния орден биват приемани по 15 избраници от студентите в Йейлския университет. По времето, когато той се превръща в съюз „Череп и кости“, в него членуват около 2500 студенти.

Според историка Антъни Сътън днес повече от петстотин членове на „Братството на смъртта“ заемат високи постове във всички важни области на политиката и икономиката.

Президентът Джон Уокър Буш, както и неговият баща са членове на „Братството на смъртта“. Членството в този орден гарантира на всеки, издържал ритуалното изпитание, практически пожизнена финансова подкрепа и помощ в неговата кариера.

Ритуалите на обществото „Череп и кости“ са твърде мрачни. В тях важна роля играе черепът на Джеронимо – индианския вожд на племето апачи, откраднат от гроб във Форт Стил през 1918 година. Черепът е бил отмъкнат не от друг, а от Прескот Буш, дядото на Джордж У. Буш.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК

Студентът, желаещ да постъпи в елитарния кръг на „братята на смъртта“, трябва да легне гол в открит гроб и да премине през „пречистване“ – да разкаже тайни и съкровени желания. Издържалият изпитанието новак се смята за приет в обществото и от този момент насетне отговаря за постъпките си единствено пред своите братя в него.

През 30-те години на миналия век тръгват слухове за връзки на „Братята на смъртта“ с немските националсоциалисти. Тези подозрения понякога се потвърждават от изявленията на осведомени лица. Така през 1937 година Уилям Е. Дод, посланикът на САЩ в Германия, разкрива пред журналист от „Ню Йорк Таймс“, че „кликата на американските индустриалци“ е заинтересована да бъде създадена фашистка държава.

През първите години на господството на нацистите в Германия есесовците даже са получавали оръжие, произведено в Америка, както и пари от съмнителни фирми. Крупни суми са постъпвали от компаниите на споменатия вече Прескот Буш.

Семейство Буш дължи твърде много на „Братството на смъртта“. Когато на 20 януари 2001 г. Джордж Буш-син става 43-тият президент на САЩ, журналистката Александра Робинс, автор на книга за тайния орден на Йейлския университет, пише:

Джордж Буш е класически пример за това как се използва силата на „Черепа“. Той постъпва в обществото „Череп и кости“ и това обезпечава кариерата му от самото ѝ начало. „Братството“ му дава пари за изборната кампания, свързва го с полезни хора, открива пред него нужните врати. На президентския пост, верен на традициите на ордена, той от своя страна издига на важни постове членове на „Братството на смъртта“.

Току-що встъпил в длъжност като президент, Буш се среща със състудентите си от Йейлския университет, членове на ордена „Череп и кости“. Скоро членове на организацията вече са назначени на високи постове в министерствата на правосъдието и вътрешните работи, други стават посланици на САЩ и представители на Пентагона в Европа.

Могат да се проследят и определени връзки между обществото „Череп и кости“ и ЦРУ. На територията на главната сграда на ЦРУ и на Йейлския университет са издигнати паметници на един и същи човек – разузнавача Нейтън Хейл.

Хейл завършва Йейлския университет и по времето на президента Джордж Вашингтон влиза в състава на разузнаваческата група, предшестваща днешното ЦРУ.




Професорът от Йейлския университет Г. Смит заявява директно: Влиянието на ЦРУ в Йейл е по-силно, отколкото в другите университети. В учебното заведение атмосферата е такава, сякаш тук са се събрали членове на ЦРУ.

Прието е тайното общество „Череп и кости“ да не се споменава никога и дори за членовете на ордена съществува такова правило: ако някъде се произнесе словосъчетанието „Братство на смъртта“, те са длъжни да напуснат помещението. Именно така постъпва Джордж Буш, когато на пресконференция в Овалния кабинет му задават въпрос за „Череп и кости“.

Към този таен орден принадлежат много богати американски семейства: например фамилията Рокфелер, семейството на бившия президент на САЩ Уилям Тафт, чийто баща е един от основателите на ордена. Към „Братството на смъртта“ принадлежи и Макджордж Бънди, съветник по въпросите на националната сигурност на президента Джон Кенеди.

В състава на обществото „Череп и кости“ влиза основаният още през 1921 г. Съвет по международните дела (СFR). Своевременно негов председател е бил президентът Джими Картър, а членове – директорът на ЦРУ У. Кейси и неговият колега Джон Едгар Хувър.


Владимир Малахов, mirumir.com.ua

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.