loading...

вторник, 27 декември 2016 г.

Нова версия: Опит за отвличане е довело да падането на руския самолет

Падането на Ту-154 в Черно море веднага след излитането от летището може да е било предшествано от екстремна ситуация на борда, например отвличане. Това коментира бившият началник смяна на главния център на единната система за организация на въздушното движение в Русия Виталий Андреев, цитиран от РИА Новости.

Междувременно спасителните екипи намериха и втората черна кутия на руския самолет Ту-154, който падна в Черно море близо до Сочи. Тя изглежда здрава и се смята, че данните в нея ще бъдат лесно извлечени. При проблем това може да отнеме цял месец. 
Засега спасителната операция не се увенчава с успех и не е намерен нито един оцелял, като шансовете за това вече са минимални. Засега са намерени 12 тела от общо 92-а души, които се возиха на самолета към Сирия. Почти целият хор на руската армия загина.

Русия спира всички полети с пътническите самолети Туполев Ту-154, докато се установи причината за катастрофата със самолета на Министерството на отбраната на страната, разбил се в Черно море на 25 декември.

На борда на самолета, пътуващ от Москва за Сирия, имаше 92 души. Сред тях бяха музиканти от ансамбъла "Александров", журналисти и военни. Те пътуваха за руската база в Сирия за новогодишен концерт.

Катастрофата стана край Сочи, където самолетът презаредил. Минути след излитането си самолетът падна. Той не е успял да набере височина, летял е ниско, според свидетелски показания.

Няма коментари :

Публикуване на коментар