loading...

четвъртък, 22 декември 2016 г.

Ген. Кирчо Киров: Открити са доказателства, че Ислямска държава готви атентати в България

При бойните действия за освобождаването на иракския град Мосул от „Ислямска държава“ са открити компютри с информация, че се подготвя поредица от атентати в няколко държави, сред които и България. Това заявява пред „Труд“ бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров.


„Разбра се, че и ние заедно с Русия, Франция, Германия, Турция и Италия сме в пъклените планове на терористите. Електронните й носители тепърва ще бъдат обработвани и специалните служби ще работят на базата на това“, казва той.
Сигурен източник от тайните служби потвърждава думите му, че тази информация не бива да се подценява, допълва изданието.

„Аз в никакъв случай не искам да предизвиквам тревога и паника сред гражданството, още по-малко в навечерието на празниците. Но се чувствам длъжен и сега, както и през целия си съзнателен живот , докато бях на отговорна работа в разузнаването, да разяснявам на хората реалността, за да живеем здраво стъпили на земята. Иначе атентати като този в Сарафово ще ни изненадват. Добре е, че в България вече има закони за специалните служби, както и закон за борба с тероризма“.

„Това е още едно доказателство, че терористите от „Ислямска държава“ постигат целта си – да принудят хората в страните, които те са обявили за свои врагове, да живеят в страх“.

Няма коментари :

Публикуване на коментар