loading...

вторник, 27 декември 2016 г.

Вижте последните думи на пилотите от разбилия се самолет

Специалисти разкриха последните думи на пилотите, минути преди Ту-154 да се разбие.
"Задкрилките. Командире, падаме!", се чува на записа от черната кутия на самолета.

Специалисти разкриха какво си е говорил екипажът на самолета Ту-154 минути преди машината да падне край бреговете на Сочи. Ако се съди по разговора между капитана на машината и неговия помощник, самолетът е имал проблеми със задкрилките.
Записът е от черната кутия и не е бил повреден в резултат на падането на въздухоплавателния съд. Източник, близък до следствието, разказа, че на него се чува: „Задкрилките”, а след това вик: „Командире, падаме!”. Изхождайки от чутото, може да се предположи, че причината за трагедията с въздухоплавателния съд е неизправност на механизмите.

Заслужилият пилот-изпитател на СССР Виктор Заболотский поясни пред Life.ru., че повреда в подвижните части на крилата прави самолета неуправляем. „Подемната сила на едното крило става по-голяма от тази на другото. Естествено, че самолетът ще се преобърне”, заяви той.

По думите му, ако задкрилките не се затварят или това се случва неравномерно управлението на самолета става изключително трудно.

По последни данни, разпространени от „Интерфакс”, от Черно море са извадени и трите черни кутии, които са били на борда на Ту-154 . След като бъдат проучени, ще има повече светлина около обстоятелствата, довели до голямата трагедия, отнела живота на 92-ма души.

Няма коментари :

Публикуване на коментар