loading...

неделя, 30 октомври 2016 г.

Стипендиите за ромските деца разпалват гражданска война

Гражданска война е на път да разпали правителството в предизборната битка за всеки глас в полза на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. В последните дни всички министри под строй обещават какво ли не на народа и изведнъж всички станаха вестители само на добри новини.

Министърката на благоустройството Лиляна Павлова отсече, че повече дупки нямало да има никъде в България и дори вечно навъсеният и криещ се от медиите финансов министър Владислав Горанов изненадващо заяви, че трябвало да се помисли за повишение на доходите. Енергийната шефка Теменужка Петкова спести лихвите по АЕЦ „Белене”, а екологичната - Ивелина Василева, ще прави чудеса с минералните води. Добрите новини валят една след друга и човек ще рече, че за една седмица България се превърна в рай.

Е, да, ама не за българите, а за ромите, които някой продължава да лъже, че са малцинство, а селата и малките градове са обсадени от тях и българите треперят, всеки ден обирани, изнасилвани и обругавани. Защото върхът на айсберга от благи вести е именно за тях – децата им ще взимат по 30 евро на месец, ако имат успех 3,50. Просто трябва да си направят труда да ходят на училище и ще им се плаща. Докато българчетата трябва да имат най-малко 5,50 общ успех, за да им подхвърлят 20-30 лв., и то с куп допълнителни условия.

Новината, съобщена не на шега от и без това омразната на народа Меглена Кунева, взриви българското общество. Първата крачка още вчера беше вълна от жалби до МОН, а днес родителите се организират да протестират във всички градове. Вярно, че гражданско общество няма и явно на това разчита Кунева.

Но този път на властта няма да й се размине. Посягала е на какво ли не, но когато посегнеш на детето на българина, трябва да си готов на истинско опълчение. И оправданията на образователната министърка, че част от 560-те хиляди евро идвали от Ромския образователен фонд, няма да свършат работа.

Да видим какво ще каже сега рекламираната като горда българска майка Цецка Цачева – ще защити ли достойнството на българките, които също са родили деца като ромките, но за разлика от тях работят и ги издържат сами или ще наведе глава, благодарна за циганския вот. Защото истината зад този скандален акт е такава и това го разбира всеки избирател. Не само ромските, явно така необходими за ГЕРБ на изборите.

Ако си правят такава сметка, то тя е доста сбъркана. Защото дори избирателите не ГЕРБ са шокирани от наглостта на Кунева и нейната идея да интегрира ученици, които едва успяват да си напишат името. Каква точно работа ще намери на полуграмотни хора с успех 3,50 и такава работна ръка ли ще спасява икономиката ни.

Абдикира ли ГЕРБ от властта?! Нима поредният позорен удар по достойнството на българите и посегателство върху децата ни не е именно това – крачка към предсрочни избори. За които Цветан Цветанов вече се подготвя, докаран с нова прическа. Друго няма какво да очакват, ако разчитат на ромските гласове и само могат да се надяват етническото напрежение, което създадоха да не прерасне в гражданска война.

Няма коментари :

Публикуване на коментар