loading...

петък, 15 юли 2016 г.

500 джихадисти готови за война във Франция

В Ница от дълго време се сгъстяват облаците. Преди година е предотвратен тежък атентат по време на карнавал. Тази мрежа е била разбита. Това е новата форма на войната, каза франкофонът Тони Николов по НТВ.
Призив на ИД призова скоро хора от смесен произход да на се бият в Сирия, а на територията на Франция да нанасят удари с ножове и с коли. Войната е навсякъде. Имало е изстрели, писъци, стенания. Видията са покъртителни. От 400 до 500 души във Франция са готови на подобен терористичен акт.

Българинът Диян Добрев, живеещ в Ница заяви: Заведения и хотели в момента са превърнати в болница. Няма да отидем на работа. Помолиха ни по телевизията да си останем вкъщи. Отцепен е градът.. В момента по улиците има само униформени.

Вчера беше една прекрасна вечер с един трагичен завършек. Това заяви в ефира на Нова телевизия Нели Капаси - наша гражданка, която от 15 години живее във Франция и по време на инцидента е била в кафене отстрани.

"На булеварда имаше много семейства с деца, много колички. Имаше много чужденци, много народ. Това беше една много тежка и дълга нощ, не само за цяла Ница, но и за цяла Франция. Цяла нощ пожарникарите и полицията бяха накрак. Дори и сега е нещо страшно. Всичко е мобилизирано и организирано, но не с хубав повод", с прискърбие сподели Нели Капаси.

Няма коментари :

Публикуване на коментар