loading...

четвъртък, 9 юни 2016 г.

За феодализма в МВР - отворено писмо

ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

О   Т   В   О   Р   Е   Н   О      П   И   С   М   О 
От Николай Колев-Босия

ГОСПОЖО МИНИСТЪР,

Днес получих писмо по електронната поща от Георги Софкин, което можете да прочетете по-долу. Георги Софкин е двукратен параолимпийски шамбион по бадмингтон. Парите за наградите му още не са му изплатени.
Понеже в МВР процесите да депрофесионализиране, демотивиране и феодализиране се ускориха до степен МВР да се превърне в частна феодална институция. Предвид това ви задавам няколко въпроса, на които знам, че няма да отговорите, защото и вие сте част от феодализма.
1.      При арестите на Софкин през последните дни задържалите го не са се представили. Същото се случи и с мен и други протестиращи законно български граждани миналата година. Бях арестуван 14 пъти. Защо не сте научили заедно с главния си секретар на тази законова подробност? Защо нарушавате грубо законите и подзаконовите нормативни актове, още повече, че вие сами сте си ги изработили? Защо държите полицаите да бъдат анонимни?
2.      При ареста на Софкин не са издали заповед за задържане. Защо?
3.      Софкин е вкаран в ареста без да бъде прегледан от лекар. Защо?
4.      Отнети са му мобилните телефони без да му се издаде заповед за обиск. И протокол. Защо?
5.      Отнето му е правото да се обади на адвокат и близък човек. Защо?
6.      При задържането и по-късно не са му прочетени правата. Защо?
7.      Държали са се с него нагло и ехидно. Защо?
8.      Чували ли сте, че при лична обида и клевета не може да се иска намеса на прокуратура и полиция? Такова деяние е от частен характер и е недопустимо да се намесва ГДНП, както и да бъде пусната заповед за общонационално издирване? Това е тежка злоупотреба и грубо нарушаване на Конституцията.
9.      Какви мерки ще предприемете спрямо нарушителите от МВР и как ще санкционирате Борисов за злоупотреба с власт и самоуправство?

А ето и текста на самото писмо:

„До всички:
Има директен и опасен полицейски произвол върху мен, причината е само една -мои по-остри смс-и до лицето Бойко Борисов, Дондуков 1. Миналата сряда, 1-и юни, в 1.30ч. рано сутринта, бях събуден от полицаи и отведен в 3-о РПУ, София. Имаха доста подигравателно отношение към мен. Останах затворен до към 11ч. като столът и леглото правеха болките ми непоносими в зоната на кръста и въпреки оплакванията ми не допуснаха лекар. После ме закараха в 1-о РПУ Перник на разпит  повече от 4 часа- от 11.45 до към 15ч. На два пъти исках Бърза помощ, заради непоносими болки. Някои си Александър- оперативен, се държа с нагла усмивка. Формално : има оплакване от МС за обиди от мен на държавен служител- Бойко Борисов, в ГДНП- Терзииски, които е служител, явно на ИПОН-ЕООД. Физическото ми състоянието е адски влошено- едва вървя.
Това е за ваше сведение, което касае  Мутро-България-ЕООД.
Днес в Стара Загора-моя роден град, ме спря полицай за паспортна проверка и за да изчакам да ми донесе призовка. Доиде един със служебна кола, усмихнат и внимателен, попита ме на кой адрес могат да ми дадат призовка.
СМС-ите ми до ББ са били остри политически, поради огромната фашистка дискриминация към инвалидите в територията, която смята за своя собственност лицето Борисов.
И ме е страх и не ме е страх. Страх ме е от брутални физически посегателства над мен, тъй като Борисов има опит и практика в СИК и не само там. Твърдя , че ББ е заплаха, не само физическа за огромна част от населението на Родината ми. Във   фейсбук- България  получавам огромна солидарност.”
Това е.
Георги Софкин
05.06.2016 г.
София

Няма коментари :

Публикуване на коментар