Пропускане към основното съдържание

Нощта на ужаса в Билефелд – над 500 разгонени бежанци щурмуват заведения

Над 500 бежанци щурмуват заведения и посетители са спасявали с яростна съпротива жени от разгонената тълпа.

Около 1700 полицейски служители охраняват демонстрация на „Пегида“ в Кьолн, съобщава Die Welt, цитиран от „Фокус“. На антимигрантския митинг вече има над 1300 участници, предава RT. Причината за организираната акция на антиимигрантското движение и дясната екстремистка партия „Про Кьолн“ са серията нападения със сексуален характер срещу жени в новогодишната нощ.

Привържениците на десните ще се съберат пред централната гара в града, откъдето ще стартира шествието им. По улиците на рейнския град ще излязат и контрадемонстранти. От полицията коментират, че в Кьолн се усеща „силно емоционална атмосфера“.

Около 500 мигранти са се опитали да нахлуят в няколко нощни клуба в германския град Билефелд, съобщава още Die Welt. Инцидентът се е случил в новогодишната нощ.

Първоначалните информации тогава бяха, че е имало леки сблъсъци между полицията и бежанци в града. Изданието обаче съобщава, че причина за сблъсъците е бил опит на около 500 мъже да нахлуят в нощен клуб в града.

Управата на клуба на няколко пъти е викала полиция на помощ. След това тълпата се е разпръснала, но е имало нови опити за нахлуване в други клубове на по-малки групи. Инцидентите са се случили в периода от 23 часа вечерта на 31-ви декември до 01:30 часа сутринта на 1-ви януари.

Die Welt се позовава на полицейския долкад, в който е посочено, че в единия от клубовете също е имало сексуални нападения над жени подобно на тези в Кьолн. Цитиран е и свидетел, който е заявил пред полицията, че хората в клубовете са били принудени да прибягват до физическо насилие, за да помогнат на жените да избягат.

В доклада е отбелязано още, че агресията и действията на групите срещу полицията е била непредвидима. Пред Die Welt полицията не коментира съдържанието на доклада, но потвърждава, че е получила няколко оплаквания от жени, че са били обект на сексуални атаки.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.