Пропускане към основното съдържание

Писател обвини Васил Левски, Калин Терзийски: Васил Левски е заклал дете!

Калин Терзийски се изцепи в ефир, че Васил Левски е заклал дете, защото момчето щяло да го издаде?!? Писателят се появи видимо пиян в ефира на БНТ - скрил погледа си от камерите на националната телевизия зад слънчеви очила, фъфлейки, той се опита да хване темата на разговор, но така и неуспя. Разочарован и след като избълва серия глупости, Терзийски напусна студиото по средата на дискусията в предаването „Плюс това“ с водещи Милена Цветанска и Георги Милков. Разговорът бе на тема „Свобода срещу сигурност“.


Разговорът бе с учителя Емил Джасим, писателя-лекар-страдащ мистик Калин Терзийски, Павел Езекиев – съосновател на инвестиционен фонд за рисков капитал, и преподавателя по богословие в СУ „Св. Климент Охридски” доц. Константин Нушев, писа Big5.bg.

Първо, Калин се включи неадекватно в разговора, като се изцепи, че Васил Левски е заклал дете с ножа си, българче, което щяло да го издаде с виковете си?!? Ни в клин, ни в ръкав, бившият психиатър се опита да впечатли публиката със „скандални знания“, но опитът се оказа неуспешен.

После Терзийски с провлачен глас философски заключи, че „човешките същества за изначално отвратителни“. Докато един от гостите пък развиваше тезата си, писателят го прекъсна: „Аз ще кажа сега: От началото на войната в Ирак са умрели 500 000 цивилни граждани, довиждане“, при което под изумените погледи на водещи и гости напусна студиото.

Терзийски не спря до тук, а пусна свой коментар в offnews.bg.

Бях в студиото на националната телевизия, за да говоря за такова едно нещо: Свобода или Сигурност.

Аз обичам журналистите. Приличат ми на зелени еуглени. При тях има таксисни движения – тоест (за идиотите, които не са учили нищо, каквито са повечето българи) – придвижват се натам, накъдето им е добре. Там където има хранителни вежества.

Всъщност – всеки човек е така. Всяка живина е така. Но въпросът е: Кое е Добре?

За Левски е било Добре да преминава замръзналия Дунав, за да постигне цели, които е смятал за велики.

Апропо: За Махатма Ганди целите на Левски биха изглеждали нелепи.

За Буда – още повече. Аз не съдя нито Буда, нито Махатма, нито Левски.

Просто в студиото се бяха събрали…

Хм, ето как се изживява катарзис. Стоиш сред петима човека, които са толкова смешно и жалко предали се на конформизма, на баналността, на медийната неискреност, на дрънкането на клишета, на дълбокомъдри празнословия; на бръщолевенето на празни приказки, които водят към самите недра на Нищото… И изведнъж ти се прищява…

Да не си вече един от тях.

И аз усетих: Да, аз бях медийно лайно, бях като тия доценти по Говнознание и като тия общественици, правещи Сивото по Сиво и Нищожното по-Нищожно. Тези - произвеждащи Безсмислие както сиренарят произвежда смрадливото си сирене.

Стига толкова.

И аз написах в прословутия, клюкарски, мизерен, жалък, унизителен, но всъщност - и велик фейсбук - следното. Да, ето това:

„Вече няма Калин! Няма го приятното момче, съобразяващо се с лицемерните свинщини на времето. Приятен и удобен за всевъзможната сган от бивши комунисти, сегашни патриоти, бивши атеисти, които сега се кръстят в църкви, държани като магазини от бивши свине-свещеници от държавна сигурност. Стига усмихнато и приятно лицемерие, свине такива. Обичам Христос и Левски и Ботев и всеки смел! Но не вашите Христос, Левски и Ботев. Не Христос, на когото палите свещи и се молите за печалба от тотото, не на Левски, който за вас ту е футболен отбор, ту е мазна и гнусна лига, изтичаща от устата на демагозите-политици. Не вашият Ботев, който за вас е дъвка-клише-празно нищо, което цитирате само в патриотарските си малоумни изстъпления. Или обсъждате дали да се изучава или да се неизучава. За вас – апропо – е по-добре да не се изучава, защото учен идиот е по-зле от неграмотен идиот.

Не съм за вашите Христос, Левски и Ботев, на които правите метани (ах, как обичаме турски думи, нали така, братя журналисти?!) когато ви е удобно, когато има нужда да се покаже изгоден и удобен патриотизъм!

Аз съм на страната на смелите и жертвоготовните. Не тия, на които се кланяте, както се кланяхте с радост на Тодор Живков. И както сега се кланяте на Черната Златка. Не обичам Ботев и Левски на подмазвачите и конформистите. Жалка рая такава.“

Така написах. Доста ме подкрепиха. Доста ме нападнаха със зли обиди. Знаете – България е разделена страна. Проблемът в нея е, че хората се мразят. Даже едни момчета от някакъв фронт на демократите-комунисти (или нещо такова) казаха: скоро, като започнем да ви търсим сметка, ти ще си първият.

Мхм, нещо такова – забавно, инфантилно и фашистко.

Казвам ви: Не времената са лоши. А ние стигнахме до нищожност, която ни унижава. Унижава името ни. Името Човек.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.