Пропускане към основното съдържание

Частни лица с дарения от над 700 000 лева за фондация на Христо Иванов

782 000 лева под формата на дарения е получила неправителствената организация на правосъдния министър в оставка Христо Иванов през 2014 г. Това показва годишният финансов отчет на фондация „Български институт за правни инициативи“ (БИПИ), установи проверка на Eпицентър. бг. До началото на август 2014 г. програмен директор на НПО-ото е Христо Иванов.


Без да поставят каквито и да било условия, частни лица са дарили на БИПИ 520 000 лв., а други 262 000 лв. са дадени срещу изпълнение на определени ангажименти. В отчета не се посочва от какъв характер са те. През миналата година, от валутни операция структурата на Христо Иванов отчита печалба от 8 000 лв. Така приходите на НПО-то, без спечелените грантове от американски и европейски донори, са 790 000 лв.

В същото време организацията е посочила, че за 2014 г. Разходите и са били в размер на 316 000 лв., от които за заплати и други възнаграждения са изплатени 119 000 лв. на 5 души, наети по трудов договор.

През миналата година БИПИ и продължила да усвоява отпуснатите през 2012 г. 697 600 лв. от фондация „Америка за България“ по проект: „Инициатива за прозрачни съдебни назначения".

Както Епицентър. бг писа само от тази фондация, организацията на Иванов е получила няколко тлъсти транша за дейности, чийто ефект до момента е неизвестен на гражданското общество:
- 70 085 долара през 2006 г. за популяризиране на алтернативните способи за решаване на спорове и в частност на медиацията
-169 000 лева през 2009 г. за изследване на предизборните платформи на партиите в частта им за съдебната реформа, създаване на блог „Право и политика“, поддържане на информационен портал, посрещане на група адвокати от Мароко.
- 203 000 лева за 2010 г. за конференции, изготвяне на рейтинги, дискусии за висшето юридическо образование и План за действие по изпълнение на Стратегията за съдебна реформа
-150 483 долара за периода 5 февруари 2010 г. - 4 август 2011 г. за да бъде изготвен "Индекс на съдебната реформа".

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.