loading...

сряда, 18 ноември 2015 г.

Араби щурмуваха НБУ с „Аллах Акбар“


Кървавите събития в Париж дадоха своя отзвук и у нас – 15 ислямисти нахлуха в Нов български университет (НБУ) с викове „Аллах Акбар“, съобщава BIG5.BG.


Това е съкратен вариант на арабския израз „Аллах Акбар мин кули шай“, който означава „Бог (Аллах) е по-велик от всичко“. „Арабите от близкия център за бежанци в кв. „Овча купел“ направиха рейд по коридорите, крещейки ислямския призив и си тръгнаха", алармираха студенти, станали неволни очевидци на безпрецедентната атака.

„Случи се във вторник около 12,30 ч. на обяд. Влязоха, викайки доста агресивно „Аллах Акбар“, минаха по коридорите, крещейки, после се изнизаха. За щастие до спречкване със студенти не се стигна“, обясни свидетелят на случката, която няма аналог до момента.

Младите хора в НБУ са удивени и от друго – районът вчера по обяд бе пълен с полиция заради малкия финал на мелодрамата с „Атака“ и ареста на Волен Сидеров и Десислав Чукулов. Въпреки засиленото присъствие на униформени ислямистите са пробили вуза и са си свършили работата...

Няма коментари :

Публикуване на коментар