loading...

понеделник, 23 ноември 2015 г.

Банско за 3-и път е курорт №1

Банско отново доказа, че е не само №1 у нас, но е и международна марка, след като за трета поредна година бе обявен за най-добрия зимен курорт на България от Академията на Световните ски награди (World Ski Awards). По ранг статуетките, чийто дизайн напомня на Световната купа по футбол, са сравними единствено с Оскарите в киното, а градчето под връх Тодорка ги сложи във витрината си, печелейки продължилия 3 месеца и половина онлайн вот, в който взеха участие над 1 млн. души.

„Заслугата за това признание е на всички, които работят за името на Банско и България“, заявиха под аплодисментите на висшата класа в туристическата индустрия в хотел „Ароса“ в Кицбюел (Ав) първата дама на концесионера „Юлен“ – Мая Христоскова, и маркетинг директорът Иван Обрейков, които взеха отличието заедно с отговорника за пистите Георги Попов, шефа на ски училището Георги Главчев и мениджъра на заведенията Иван Драгосинов.
Банско фактически направи двоен хеттрик, след като във втората по значимост категория - за най-добър ски хотел у нас, титлата за 3-и последователен път отиде при „Кемпински Гранд Арена“. Също така не трябва да се пренебрегва другия пет звезден хотел в Банско, а именно Lucky Bansko, който всяка година подобрява условията за гостите си.

„Няма по-добра оценка от тази на нашите гости. И занапред ще се стремим да държим поне това ниво“, коментира генералният мениджър на 5-звездния алпийски красавец на Пирин Карстен Зойберт. 
Голямата награда за курорт №1 в света вдигна домакинът Кицбюел, а „Стайн Ериксен лодж“ (САЩ), кръстен на знаменития си норвежки собственик, който е и легенда в ските, триумфира за втора поредна година при хотелите.

В 3-ото издание на конкурса участваха общо 24 държави от 5 континента. Гласуването за определяне на победителите започна на 5 юни и продължи до 25 септември, като в онлайн вота се включиха над 1 млн. души.

Трофеите за Банско идват непосредствено след още едно забележително признание, получено също за 3-и пореден път – това за най-изгоден ски курорт в Европа. Припомняме, че класацията на най-авторитетния сайт за пътешествия в света – „Трип Адвайзър“, която бе публикувана от всички водещи издания във Великобритания, бе направена след сравнителен анализ на 42 дестинации за зимен туризъм, а за критерий бе взето съотношението качество/цена за седмичен престой (хотел, лифт карти, екипировка под наем, уроци с инструктор, вечеря и напитки) на 4-членно семейство за периода от 15 декември 2015 г. до 15 април 2016 г. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар