Пропускане към основното съдържание

Грандиозен скандал в БДЖ


Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров имал манията да си направи футболен отбор във ведомството и последните няколко дни е назначил 18 футболисти в структурите на железницата. Това разкри пред „Всеки ден“ известен бизнесмен, който наблюдава изкъсо процесите в холдинга. Той е възмутен, че всичко това се случвало в момент, в който от БДЖ твърдят, че са в криза и съкращават служители, влакове и разходи.


Футболистите са назначени на длъжност „експерт“, като имало дори треньор и медицинска сестра. Наставникът на отбора получил най-престижния пост, като бил назначен като служител на пиар отдела, твърди бизнесменът.

Дори била договорена и контрола, очаквало се в неделя тимът с експерти на БДЖ да пътува с влака за Виена, където трябвало да участва в турнир или контролна среща. С назначаването в структурата на железниците футболистите щели да пътуват безплатно за мачове, твърди нашият информатор. Според него всичко се правело тайно, дори и от Министерството на транспорта, където щели да откачат, ако се окаже, че това нещо е вярно.

„До този момент нямаме такава информация да са назначавани футболисти там, не мога да ви кажа как бихме реагирали, нека първо да видим позицията на БДЖ, какво ще кажат те по тази тема“, казаха пред „Всеки ден“ от Министерството на транспорта, откъдето се ангажираха да проверят случая.

Припомняме, че заради дългове столичният „Локомотив София“ (смятан за ведомствен тим на БДЖ) бе изхвърлен от елитния футбол, грандът ЦСКА също отиде при аматьорите, а напоследък стана мода да се създават аматьорски клубове.

От БДЖ: Само 3-ма са новите, финансират ги спонсори

„Всеки ден“ потърси мнението на БДЖ и направи опит да се свърже с изпълнителния директор Владимир Владимиров, за да го попитаме дали наистина е назначил футболисти и кога тимът му ще влезе в елита на футбола? От пресцентъра обаче отказаха да ни свържат с него.

„Не е точно така, както твърдите, че се прави футболен отбор в момента, ще ви изпратим становище до края на деня, ще разберете нашата позиция“, казаха пиарите на БДЖ. От него става ясно, че в момента отборът е от 30 служители от цялата страна, като в момента са селектирани само 13 служители на БДЖ и 5 на НКЖИ. Финансирането на тези 18 футболисти ставало чрез спонсорска дейност, като така се е осъществило и пътуването до Виена в неделя.

От БДЖ признават, че футболистите имат право на едно безплатно пътуване. „През последните месеци от всички новоназначени служители в БДЖ само трима са участници във футболния отбор, и то след проявен интерес от тяхна страна и доказани добри спортни качества“, твърдят от железницата.

Милан Николов, "Всеки ден"


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.