loading...

вторник, 8 септември 2015 г.

Спортен шеф в съмнителна схема за милиони?


Скандалите в родния спорт следват един след друг. След драмите около футболните ЦСКА и Локомотив София, не по-назад остават и другите спортове. Според агенция ПИК избраният съвсем на скоро нов шеф на федерацията по таекуон-до Росен Михайлов се оказа собственик на лаборатория „Рамус“, която бе разкрита, че раздава нелегитимни разрешителни на лечебни заведения тип „манипулационни“.


Интересното в случая е, че г-н Михайлов се представя за нов шеф, макар, че справка в СГС показва обаче, че все още председател е Андрей Георгиев.

Относно лабораторията "Рамус" лъснаха още манипулации. Регистриране на лечебно заведение може да се състои само в рамките на областта, в която е регистрирана една лаборатория. Предполага се, че Росен Михайлов заобикаля закона като регистрира клон на търговското си дружество, води се лекар в него - клона - и после отива с писмото в РЗИ да се регистрира като манипулационна.

Също така според агенция ПИК са се получили доста сигнали, че Наредба номер 1 от 2014 г. се потъпква грубо. В нея е написано до колко часа от вземането на биологичен материал пробата трябва да бъде занесена в лабораторията за изследване. Няма данни дали г-н Михайлов спазва тези срокове. И всичко това се прави от човек който иска да бъде лице на сериозен олимпийски спорт.

Въпросът е защо правораздавателните органи, изпълнителната власт и клубовете търпят съмненията, че Бойко Пенков покровителства съмнителни явления в здравеопазването.

Друг член на УС на федерацията Славчо Рачев от Разлог е разследван за документни измами, благодарение на които са успели да спечелят мнозинство на ОС при избора на нови членове на УС. Славчо от години пътува до САЩ да тренира там деца и възрастни.

Livesport.bg/Стефан Валентинов

Няма коментари :

Публикуване на коментар