loading...

вторник, 1 септември 2015 г.

Личната вражда между лидерите в Патриотичния фронт ескалира

Личната вражда между лидерите в Патриотичния фронт ескалира, стигна се до откровена вендета. Битката на ДС (Каракачанов и Легкоступ) срещу НФСБ доведе до уволнения във Велико Търново. Валери Симеонов изгони съпартийците си заради връки с Каракачанов.Изключени са общинските лидери на Националния фронт за спасение на България Кирил Станчев в Търново и Даниел Пенев в Свищов, съобщава "Труд". Двамата са отлюспени от партията след скандала с издигането на бившия ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ за кандидат-кмет на старата столица.


"Мотивът, с който ни изхвърлиха от организацията бе, че уронваме престижа на председателя на партията Валери Симеонов", сподели адвокат Кирил Станчев.

Драмата се разигра миналата седмица, когато като гражданска квота професорът художник бе номиниран за кмет от името на общинските организации на ВМРО и НФСБ. Ден по-късно обаче лидерът на НФСБ и съпредседател на "Патриотичния фронт"
Валери Симеонов заяви, че неговата партия е категорично против тази кандидатура заради "русофилските" настроения на професора, а решението на адвокат Станчев всъщност не е съгласувано с Политическия съвет.

"Още на 22 юни тази година изпратих бланка на председателя на партията с информация кой ще бъде кандидатът ни за кмет. На 13 август на областно събрание, на което присъства и самият Валери Симеонов, го информирах пред трима свидетели за решението на търновската структура да подкрепи проф. Легкоступ", каза пред "Труд" Кирил Станчев.
Той заяви, че проф. Пламен Легкоступ ще участва в предизборната битка като кандидат на ВМРО.
Лидерът на НФСБ в Свищов Даниел Пенев излиза от партийните редици заедно с цялата общинска структура.

Организацията, която наброявала над 200 души, заедно с ВМРО щели да подкрепят кандидатурата за пети мандат на настоящия кмет от Реформаторския блок Станислав Благов.
Кандидат за управник на Свищов пък от НФСБ остава сегашният зам.-председател на Общинския съвет Ивайло Атанасов, който е и бивш член на Атака.

Няма коментари :

Публикуване на коментар