loading...

събота, 26 септември 2015 г.

Само в Bgpravda: Вижте, къде в България ще бъде направен център за бежанци

България може да предложи Симеоновград, там населението радушно приема идеята да има голям регистрационно-разпределителен център за бежанци. Най-доброто позициониране и бързо реновиране може да се приложи на сградния фонд на някогашните военни казарми до града.

Самият среден и дребен бизнес отдавна предлага Симеоновград, където управлява ГЕРБ, да стане град на бежнците, тръгнали за Европа и по-добър живот.

Още преди месеци бизнесмени от Симеоновград стартираха инициатива да се изгради бежански лагер. Предприемачи тогава заявиха пред Topnovini.bg, че искат построяването на лагер след като говорили с техни колеги от Харманли, където действа най-големият Приемателен център за бежанци.

В разговор, бизнесмени от Харманли обяснили, че настаняването на близо 2 000 чужденци, повлияло много добре на оборотите в магазините, хранителните заведения и интернет залите. Така сега в Симеоновград смятат, че ще се отрази добре и там, където безработицата е около 30-40 %.

Жители на Симеоновград допълнили пред сайта, че отдавна в зоната се забелязали да излизат камиони и смятат, че там вече се прави ремонт и в най-скоро ще изникне нов регистрационно-разпределителен център. Само хората в Симеоновград искат там да има огромен регистрацинно-разпределителен център

На една от сесиите Общинския съвет въпросът за настаняване на бежанци в града е бил повдигнат. От местната власт са заявили, че нямат официална информация да се извършват ремонти в бившите казармени сгради, които са разположени на 140 дка площ.

Обществеността в Симеоновград бе една от първите в Хасковска област, която за разлика от останалите приветстваха идеята за изграждането на бежански лагер още през септември 2013 г.

Тогава отново на сесия местните парламентаристи заявиха, че заради почти нулевата си икономика и високата безработица разкриването на тяхна територия на бежански център ще е шанс за града да се възроди, над 58% от населението в общината е ромско, показва статистиката.

Няма коментари :

Публикуване на коментар