loading...

четвъртък, 17 септември 2015 г.

Само в Bgpravda: Бежанците се готвят за война, правят самоделни бомби

Истински ад настана в последните 24 часа на граничния пункт между Сърбия и Унгария - Хоргош-Рьозке. Вчера унгарците официално затвориха границата си и вдигнаха висока ограда, която да спре прииждащата вълна от сирийски бежанци.

Имигрантите обаче започнаха да се буйстват и се наложи властите в Унгария да използват сила, за да ги отблъснат. В резултат на сблъсъците има ранени полицаи и бежанци. Органите на реда в Унгария използваха сълзотворен газ и водни струи, за да се справят тълпата. От своя страна бежанците започнаха да ги замерят с камъни, бутилки и бетони блокове. Те се опитаха да пробият кордона и да влязат на територията на Унгария.

Арабски младежи изкупуват всичките количества шишета с газ и спирт, приливат ги, слагат парцали и до часове ще атакуват унгарската колона от военни и полицаи, допълва медията.

Прессекретарят на унгарското правителство Золтан Ковач заяви, че тези, които щурмуват границата не могат да се нарекат мигранти и че страната няма да отстъпи пред напора им, предаде РИА Новости.

Няма коментари :

Публикуване на коментар