loading...

неделя, 27 септември 2015 г.

Очакваме нови 7 000 бежанци

Имаме граница, нямаме ефективна система за контрол и стопиране на незаконно влезлите. Те вече за 8 месеца минават над 16 000, официално статистиката показва, че са задържани от 01.01.2015 г. до края на август в Центровете за имигранти.


Това стана ясно от изказването на главния секретар на МВР Георги Костов пред Нова телевизия.

0002По думите му числата на задържаните на вход, на изход и във вътрешността на страната са относително еднакви – по около 5 000 души. Само в София са задържани около 4 000 души от началото на годината. Освен това от началото на годината има над 200 задържани, привлечени като обвиняеми, а някои вече са получили присъди за каналджийство. За конкретен канал е трудно да се говори.

Когато говорим за такива мащаби, нормално е да се приеме тезата, че е привлекателна дейност за престъпния контингент”, заяви Георги Костов.

По думите му всеки задържан първоначално декларира, че е от Сирия, но после се оказва, че има доста от Афганистан и африкански държави. Цветан Цветанов и български гражданин, който се оказа замесен в трафка на хора към Австрия и е отговорен за труповете в превозното средство, допълниха още от Нова ТВ.

Според дневните влизания у нас по южната граница, до края на годината в страната се очаква да нахлуят още 7 000 души, които ще твърдят че са гонени от ИД и другите деспотични режими в Близкия Изток, Иран, Афганистан и Северна Африка.

Няма коментари :

Публикуване на коментар