loading...

четвъртък, 17 септември 2015 г.

РАЗСЛЕДВАНЕ: Вижте кои взимат 500 бона за агитация против референдума

Близо 500 бона ще приберат 12 партии и инициативни комитети, които ще агитират против въпроса за референдума за изборното законодателство, съобщи Nbox. ЦИК публикува списъка на формациите и учрежденията, които са събрали необходимите 2500 подписа, за да се класират за предвидената по закон помощ в размер на 40 000 лв., предоставена под формата на медийни пакети.

Освен облажилите се партии и инициативни комитети, против електронното гласуване ще агитира и Атака, но тя няма право на медиен пакет, тъй като получава държавна субсидия заради високия си изборен резултат на последния парламентарен вот. Други пет инициативни комитета пък изпуснаха парата, тъй като предоставиха неверен брой подписи и след проверката се оказа, че не покриват законовите изисквания.

Кои са върлите противници на електронното гласуване?

Пет партии си поставиха за задача да убедят българските граждани, че електронното гласуване е вредно и за целта ще получат по 40 000 лв. Сред тях е ПП "Партия на българските жени" на Весела Драганова, която преди доста години бе мандатоносител на НДСВ. Формацията на Велизар Енчев ПП "Радикална промяна Българска пролет" също се регистрира за 40 000 лв., въпреки че не успя да подаде документи за участие в местния вот.

ПП "Земеделски съюз "Александър Стамболийски" също се обяви против електронното гласуване, както и ПП "Движение Напред България", към което скоро обяви, че се присъединява внукът на Тодор Живков Тодор Славков. ПП "Движение Европейска интеграция" заформя партийната петица, която ще похарчи 200 000 лв., за да убеди българите колко лош е електронния вот.

Шестимата са председателите на инициативните комитети, които също ще агитират против референдума срещу 40 000 лв. Това са Нестор Миньов, Радослав Маринов, Павла Цветкова, Ивайло Петров, Емил Иванов и Ангел Гаджев.

Няма коментари :

Публикуване на коментар