Пропускане към основното съдържание

РАЗСЛЕДВАНЕ: Вижте кои взимат 500 бона за агитация против референдума

Близо 500 бона ще приберат 12 партии и инициативни комитети, които ще агитират против въпроса за референдума за изборното законодателство, съобщи Nbox. ЦИК публикува списъка на формациите и учрежденията, които са събрали необходимите 2500 подписа, за да се класират за предвидената по закон помощ в размер на 40 000 лв., предоставена под формата на медийни пакети.

Освен облажилите се партии и инициативни комитети, против електронното гласуване ще агитира и Атака, но тя няма право на медиен пакет, тъй като получава държавна субсидия заради високия си изборен резултат на последния парламентарен вот. Други пет инициативни комитета пък изпуснаха парата, тъй като предоставиха неверен брой подписи и след проверката се оказа, че не покриват законовите изисквания.

Кои са върлите противници на електронното гласуване?

Пет партии си поставиха за задача да убедят българските граждани, че електронното гласуване е вредно и за целта ще получат по 40 000 лв. Сред тях е ПП "Партия на българските жени" на Весела Драганова, която преди доста години бе мандатоносител на НДСВ. Формацията на Велизар Енчев ПП "Радикална промяна Българска пролет" също се регистрира за 40 000 лв., въпреки че не успя да подаде документи за участие в местния вот.

ПП "Земеделски съюз "Александър Стамболийски" също се обяви против електронното гласуване, както и ПП "Движение Напред България", към което скоро обяви, че се присъединява внукът на Тодор Живков Тодор Славков. ПП "Движение Европейска интеграция" заформя партийната петица, която ще похарчи 200 000 лв., за да убеди българите колко лош е електронния вот.

Шестимата са председателите на инициативните комитети, които също ще агитират против референдума срещу 40 000 лв. Това са Нестор Миньов, Радослав Маринов, Павла Цветкова, Ивайло Петров, Емил Иванов и Ангел Гаджев.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.