loading...

сряда, 26 август 2015 г.

ИЗВЪНРЕДНО: Патриотичния фронт се разцепи


Категорично не подкрепям кандидатурата на Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” съпредседателят на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и председател на НФСБ Валери Симеонов във връзка с издигането на проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Легкоступ беше представен като кандидатура на Патриотите. Това ясно показва бъдещето разцепление на патриотичната формация.


„Информацията не отговаря на истината. Не е коректно изнесена или представена защото НФСБ е по-голямата партия в Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и няма решение за подкрепа на Пламен Легкоступ. Най-вероятно е решение само на ВМРО. Аз не съм информиран и като съпредседател на „Патриотичния фронт – НСФБ и ВМРО” нямам никаква представа за това”, заяви Симеонов. Той подчерта, че нито познава Пламен Легкоступ, нито някой го е представил. 

Трябва да питате този, който изнася информацията. Доколкото ми е известно, това е доц. Милен Михов. Трябва към него да се обърнете как така си позволява да прави изявления от името на Патриотичния фронт, допълни Симеонов. Той подчертаобясни, че ПФ има коалиционно споразумение и председатели, има политически съвет и не може да разбере какъв е доц. Милен Михов, за да прави изявления от името на коалицията.

„В случая, специално с кандидатурата за кмет на Велико Търново, лично аз ще предложа на политическия съвет на НФСБ да не я подкрепя. Смятам, че тя е несъвместима с идеите и принципите на Националния фронт за спасение на България. Пламен Легкоступ 5 години преди да реши да бъде патриот и да се кандидатира за кмет на Велико Търново, е бил на пищна церемония в Москва на чисто русофилско мероприятие, на което му е присъдено звание „атаман-полковник”, което говори за една русофилска насоченост”, уточни Симеонов. Той бе категоричен, че не може да види как един човек е едновременно и русофил, и български националист. „В тази връзка лично аз ще настоявам политическият съвет да не подкрепя тази кандидатура”, каза още Валери Симеонов.

Няма коментари :

Публикуване на коментар