loading...

неделя, 21 юни 2015 г.

ИЗВЪНРЕДНО: Хиляди сирийци бягат към България

Десетки хиляди сирийци са напуснали пограничната зона между Турция и Сирия и се насочват към границата с България. До 20 дни се очаква огромен натиск по линията Капитан Андреево – Малко Търново.

Това става на фона на боевете между Кюрдската милиция и ислямистите. Силите на кюрдите са достигнала контролирания от „Ислямска държава“ стратегическия сирийски град Тал Абияд, разположен на границата с Турция, и са влезли в сблъсъци с екстремистите, предаде AFP, позовавайки се на местен командир на войските.

В Либия също не се търпи, там населението е подложено на тормоз и убийства от страна на въоръжените крила на черните знамена, допълва Ла Стампа.

Либийското правителство обяви, че американските сили са нанесли удар срещу алжирския екстремист Мохтар Белмохтар в Либия, предаде Al Arabiya. В същото време Пентагонът заяви, че американските сили са извършили удар срещу „свързан с „Ал Кайда“ терорист“ в Либия. Американската армия уточни, че по-късно ще разпространи повече информация за удара, ако сметне това за редно.

7plus7.net

Няма коментари :

Публикуване на коментар