loading...

понеделник, 29 юни 2015 г.

УЖАС: ЦСКА увисна с над 40 млн. лв.

Дълговете на ЦСКА продължават да растат главоломно. Преди дни официалният одит в клуба показа, че те са около 22 милиона лева, изпълнителният директор на тима Александър Тодоров заяви, че те няма да надхвърлят повече от 27-28 милиона. Реалните задължения на „червените“ обаче са много повече, твърди BIG5.

Ръководството на ЦСКА дължи близо 40 милиона лева на бивши треньори, футболисти и служители. Това разкри човек от БФС пред BIG5. Освен това на опашката за пари пред „Армията“ се редят и много фирми и банки, които имаха взаимоотношения с клуба по времето на управлението на Александър Томов. „Армейците“ имат да плащат само към Националната агенция по приходи 12 милиона лева. Именно това бе причината ЦСКА да не получи лиценз и да бъде изваден от „А“ група.

Доскорошният главен акционер в тима Александър Томов твърдеше, че „армейците“ имат да плащат на НАП малко над 7 милиона лева, което не било проблем. Както обикновено Лупи не е много точен в цифрите и за пореден път е излъгал „червената“ общественост. През ден пък излизат нови и нови дела срещу клуба, които допълнително утежняват и без това тежкото финансово положение на ЦСКА. Голяма част от служителите на „червените“ не са получавали заплати близо година и половина.

Както е известно ЦСКА ще започне новия сезон от „В“ група. Със спасението на тима се зае бизнесмена Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Двамата са направили план как да бъдат погасени задълженията в рамките на следващите три години. Според близки до клуба от Борисовата градина голяма част от чакащите пари от ЦСКА са склонни да ги разсрочат. Те имат доверие на Гриша Ганчев и това е причината да се навият за поредно отлагане на вземанията си.

Няма коментари :

Публикуване на коментар