Пропускане към основното съдържание

Силата е вътре в нас

Толкова много хора търсят силата вън от тях, без да съзнават, че най-голямата сила човек носи вътре в себе си. Силата на човек произлиза от божествената искрица любов, която носи всеки един от нас вътре в себе си.
Нейната сила е толкова голяма, че не е по силите на съзнанието на човек да я разбере и осъзнае. Никой не е в състояние да я разруши, но тя може да бъде забулена като в мъгла от многобройни негативни пластове, които могат силата й многократно да отслабят. Във времето, в което живеем, малцина са успели да разгърнат потенциала на своята божествена същност, защото условията за живот, в които сме потопени, всячески се опитват да отслабят любовта в човека.

Ако събереш на едно място имащите власт, богатите и най-силните физически хора, всички те, взети заедно, не са в състояние да сътворят чудесата, които един единствен човек е в състояние да сътвори със силата на божествената искрица и чиста безусловна любов, която се корени във всеки един от нас. Всичко, което постигат хората в материалния свят, е нещо преходно и мимолетно, давайки им за миг усещането, че са силни, но това не може да се сравни с истинската сила, която човек носи вътре в себе си. Сила, която има способността да твори и да претворява, изглаждайки всички несъвършенства.

Как би могъл човек да разбере дали е силен, ако той самият не бъде подложен на изпитания, които да докажат неговата сила. Хората, на които животът предоставя изпитание след изпитание, сякаш дъх не могат да си поемат, са силни хора, които са се устремили своята сила да докажат, на себе си и на останалите, които от тях се учат. Ние всички сме учители и ученици. Учим се от стъпките на останалите, както те от нашите опит черпят, взаимно дообогатявайки се, вървейки заедно по пътя напред.

Какво е да бъдеш силен в наше време?


  • Силен е този, който не се страхува в “битка” да навлезе и със сетни сили, колкото и пъти да падне, да намира сили отново да се изправи и делата си да продължи.
  • Силен е този, който умее да прощава и да благодари.
  • Силен е този, който признава своите грешки и от тях се учи.
  • Силен е този, който по пътя на светлината е поел, без да позволява на мрака да почерни душата му.
  • Силен е този, който намира сили и в най-трудните моменти от живота си да се усмихва.
  • Силен е този, който не се страхува да поеме отговорност за последствията от своите дела.
  • Силен е този, който въпреки всичко продължава по пътя напред да върви, без да се отказва.
  • Силен е този, който има голямо сърце и умее да обича.
  • Силен е този, който дори когато не намира смисъл в дадено нещо, вярва, че случващото се е за негово добро.
  • Силен е този, който умее да помага на изпадналите в нужда.
  • Силен е този, който не позволява на гнева да го контролира.
  • Силен е този, който умее от нищото да сътвори нещо. В това се състои силата на божествената искрица любов, заедно творейки с помощта на божията любов. Не случайно е казано, че сме създадени по образ Божии. Не защото визуално изглеждаме като него, а защото силата, с която той твори е дарил и нас с нея.

Сегашните условия в които са поставени хората на земята, не са от най-благоприятните за разгръщане силата на човека. Сякаш всичко се стреми всячески да замъгли силата му. Съществуват негативни същности, които целенасочено се стремят да отслабят силата на хората, защото когато хората са в своята сила, те са в състояние да сътворят реалността такава, каквато сърцата им копнеят да бъде. А сърцето копнее за светлина и любов! Това са неблагоприятни условия за злите сили. Именно затова те се стремят да отслабят силата на хората. Това от своя страна дава възможност на хората да разгърнат потенциала на своята сила, давайки най-доброто от себе си. Поставени в такива условия хората са стимулирани да разгърнат своя потенциал, противодействайки се на негативните енергии, които като в мъгла ги обгръща.

Силни Хора

Когато човек се намира в гъста мъгла от негативна енергия, той сякаш не вижда хубавото от живота. На където и да погледне вижда само тъмнина (отрицателното) и няма очи да забележи красотата на живота. Дори многобройни лъчи от любов към него да бъдат насочени, сякаш не ги забелязва, губейки се в мъглата. В такива условия човек има нужда да прояви своята сила, която се корени във вярата в доброто. Колкото и плътен да е мракът, който ви е обгърнал, дори най-малкият лъч любов излъчен със силата на вашата вяра, е в състояние да освети пътя ви и от мрака да ви изведе.

Колкото и трудно да ви е, не се подавайте на мрака (негативното), защото то е като блатото, колкото по-надълбоко затъвате в него, толкова по-трудно ще ви е след това от него да излезете. Вярвайте в доброто, вярвайте в божествения замисъл на сътворението, вярвайте, че краят на вашите мъки наближава и предстои светло бъдеще, което ще осмисли и най-трудните ви моменти, които някога сте преживяли. Вярвайте, защото вярата ще ви спаси.

В този момент от живота е от изключителна важност хората да проявят своята сила и да се противопоставят на негативизма, с който сме заобиколени отвсякъде. Само така ще сме в състояние отново всеки един от нас да заблести като ярко слънце. Нека заедно възстановим мира, хармонията и баланса със силата на чистата безусловна любов, която всеки един носи в неограничено количество в себе си. Всички ние носим силата в себе си и от нас зависи дали ще я проявим.

shirinan.com

Коментари

  1. Технологично развитие и превъзходство, е силата! Останалото са идеологии.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.