loading...

понеделник, 25 май 2015 г.

Агитки тръгват към Гърмен

Най-радикалните футболни агитки в България се готвят да отпътуват към Гърмен, за да се саморазправят с циганите в общината, съобщи BIG5.BG.

В момента тече организация във фен фракциите. Ясно е, че желание да се включат в мелето са обявили представители на ЦСКА, Левски и Ботев Пловдив. Очаква се до ранния следобед към пътуването да се присъединят и ултраси на други отбори. Спявката на тарторите на агитките пък ставала по телефона, а не в традиционно използваните интернет форуми, за да не бъде осуетена организацията от органите на реда.

Още от вчера част от агитките се опитали да отидат на място. „Едни приятели преди малко се прибраха от Марчево, ходили да видят с какво може да се помогне. Полицаите, като видели регистрационния номер със "СА", ги върнали с думите "Това не е ваша работа"“, разказва един от ултрасите.

Намерение да участват в днешния поход до Гърмен досега са обявили членове от най-големите армейски фракции „Офанзива“ и „Анималс“, както и от „Торсида Пловдив“. От фракциите на Левски ще се включат „София Запад“ и „Саут дивижън“, а от Пловдив към Гърмен вече е тръгнала най-мощната групировка на местния Ботев - „Лудата банда“. Очаква се до вечерта всички фенове да се съберат в Гърмен, където напрежението бързо може да ескалира.

Опасността от погром бе потвърдена и от кмета на Гърмен Минка Капитанова. По думите й към тази сутрин протестите в общината преминават спокойно, но се очаква напрежението да се повиши, тъй като към Гърмен се насочват футболни агитки на ЦСКА и Левски.

Няма коментари :

Публикуване на коментар