loading...

сряда, 8 април 2015 г.

Как да обелим сварено яйце за секунди (ВИДЕО)

Едно нещо спира варените яйца от това да бъдат идеалната храна и това е неудобството, че трябва да се белят. Често при този процес малки парченца от черупката полепват по пръстите ви, на кухненския плот, а понякога попадат и в чинията ви.

Потребител с прякор Микмедия е качил видео в интернет, в което показва как можем по иновационен начин да обелим твърдо сварено яйце за броени секунди. За целта ни е

необходима само чаша, напълнена до една четвърт от обема си с вода.

Твърдо свареното яйце се потапя в нея. След това се поставя дланта върху отвора на чашата, така че изцяло да го покрие. Следва силно разклащане на чашата над умивалника, така че ако се изпръска вода, да не падне на пода.

Само след 10 секундно разклащане,

черупката на яйцето се свлича като кожа, а то излиза цяло и невредимо след манипулацията.




Няма коментари :

Публикуване на коментар