Пропускане към основното съдържание

САЩ подготвяше няколко години преврата в Киев

Бивш US, разузнавач, САЩ, подготвяше, преврат,  Киев, интервю, протести, Украйна, Русия, Крим, Запад, НАТО, Европейския съюз, политика.

Западът подготвя “вълненията” в Киев в продължение на няколко години, заяви бившият сътрудник на американското разузнаване Скот Рикард в интервю за канал Press TV. По думите му само САЩ са инвестирали в протестите повече от 5 милиарда долара, като в тях не влизат парите, които отделили за целта някои американски бизнесмени.

Нашият гост от Вашингтон каза, че руснаците нямат никакво право да се намират на територията на Украйна. Какво мислите за това, г-н Рикард?

Рикард: За човек като Фредерик Петерсън, който през целия си живот е поддържал риториката на Държавния департамент на САЩ, това е напълно обяснимо. Съвършено очевидно е, че проведените в началото на 90-те години референдуми в Украйна, доведоха до значими промени в страната. Това се отрази благоприятно на населението.

В същото време мнозина, които след Втората световна война се оказаха, така да ги наречем, в централните части на Русия, също са могли да се върнат в Крим и в други райони на страната.

Сега да погледнем Украйна днес. В страната живеят 50 милиона човека, около 60 на сто от които са руснаци и покрай това само около 12-20 %, може би 15 на сто от населението на Крим са татари. Тоест зад тези немногобройни протести в Киев стои само една не толкова голяма група хора – украинци.







В протестите се използва голямо количество коктейли „Молотов”, протестиращите действаха активно и получаваха подкрепа отвън, а именно – от Запад. Съобщава се, че само правителството на САЩ е инвестирало в протестите над 5 милиарда долара. За това е разговорът на Виктория Нуланд с американския посланик в Украйна, за който тя бе уличена.

Ситуацията в Украйна се развива по свирката на Съединените щати от доста отдавна. В това инвестираха средства Пиер Омидяр, основател на сайта eBay, а също и Джордж Сорос. В продължение на няколко години се разиграва сценарий, по който се подготвя „въстание”, както те го наричат – то е режисирано от Запад.

Причините за тези събития са чисто икономически и геополитически. Западът се опитва да вкара Украйна, както и други съветски републики в НАТО. В същото време се опитва да ги направи и част от Европейския съюз.

Но много граждани на обединена Европа не искат да виждат Украйна като член на ЕС. Фактически тя би станала за тях тежест, още една държава парий, коментира Ррикард.

Интервюто на Скот Рикард, бивш лингвист на американското разузнаване, е направено на 3 март 2014 г.

Източник: www.budnaera.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.