loading...

сряда, 29 април 2015 г.

Кой и защо не може да прави секс

Положителното въздействие на секса върху здравето на човек е известно и дори медицински доказано. Сред плюсовете му са укрепването на сърдечно-съдовата система, понижаване на риска от развитие на диабет, подобряване на кръвообращението и др. Но съществуват и редица ситуации, в които е по-добре да се откажете от сексуални приключения.

Учените от Центъра за сексуално здраве във Великобритания смятат, че една от тези ситуации е, когато един от двамата партньори страда от заболяване на отделителната система, предизвикано от инфекции. Възпалителният процес може да предизвика силна болка по време на секс. Това се обяснява с факта, че микроорганизмите са концентрирани именно в слизестите пикочни пътища.

Друга причина за полово въздържания е неотдавна направен аборт. След подобна интервенция се препоръчва 45-дневно въздържание от сексуални контакти. Експертите препоръчват да не се бърза със секса и след раждане или помятане. Женският организъм има нужда да се възстанови напълно.

Сериозен повод за полово въздържание е и наличието на вагинална инфекция – възпалението предизвиква болка, раздразнение на слизестите части и риск от влошаване на състоянието.

Учените определят като риск и сексуален контакт с болен от хепатит B – това заболяване се предава по полов път.

elle.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар