Пропускане към основното съдържание

Ако я имаше българската държава щеше ли...

Нещата в момента у нас са такива, че един двама, дори 1000 родолюбиви българи трудно биха извадили България от батака, в който я вкараха българските родостъпници с помощта на техните европейски и отвъдокеански покровители преди 25 години. Вижте, че от 25 години държавата де юре съществува но де факто не.

Акоя имаше българската държава, нейният строг контрол, щяха ли съмнителни фирми за дърводобив да изсичат поголовно българските гори и да изнасят дървесината в чужбина. Щяха ли частниците арендатори на така наречените язовири - изравнители да ги превръщат в рибарници и да не могат последните язовири да приемат при проливни дъждове водата изпускана от големите язовири, разположени над тях и да стават опустошителни наводнения, като това потопило град Мизия миналата година и други подобни наводнения, като това в село Бисер през 2012 година.

Ако я имаше българската държава щеше ли да се строят така безразборно на свлачишни райно на черноморското ни крайбрежие, големи хотели, къмпинги, магазини, развлекателни центрове и да стават срутвания, да загиват хора и цели къмпинги да се сгромолясват в морето при по- слаби земетресения. Щеше ли да позволи българската държава и нейната функционираща до началото на 90-те години на миналият век Система за държавен народен контрол да ядем, отрови и боклуци, коит израждат българската нация ,предизвикават многобройни заболявания, в това число и ракови. 

Спомнете си, че само преди 25 години в България имаше немногобройни като асортимент но най-небоходимите качествени български плодове, зеленчуци, храни, с които се гордеехме и ги изнасяхме не само в социалистическите и приятелските държави от Третият свят строящи или опитващи се да строят някякъв вид социализъм, но и в редица държави от Западна Европа, дори в Япония, на която продадохме лиценза за производство на кисело мляко по предложения на Андрей Луканов в краят на 70-те години на миналият век. Днес се тровим с генномодифицирани храни, ядем полоде и зеленчуци мутанти с гинтски размери наблъскани с химикали, купуваме вместо баничиски с масло и сирене, техният аналог с мас и извара.

 Вместо някогашните натрулани ябълкови и други плодови сокове и компоти пием сокове и компоти с подсладители и ароматизатори, които заемат 70 процента от съдържанието на продукта. Щеше ли българската държава преди 25 години да позволи да се произвеждат и да се внасят от чужбина скъпи лекарства, които се състоят от изкуствени примеси вместо написаните в съдържанието им лекарствени съставки и като ги пиеш, да не се излекуваш напълно, но да се разболееш скоро след това отново. Щеше ли ако я имаше днес българската държава да позволи медицината да се превърне в бизнес и лекарите положили хипократова клетва да определят отношението си към пациента ръководейки се от максимата, не колко той е болен или се нуждае от лечение и грижи, а първо дали е здравно осигурен. 

Второ, дали е човек с възможности , за да му помогнат да се излекува, ако е богат или пък ако е само здравно осигурен с минимални възможности да му предпишат такъм медикамент, от който симптомите на заболяването му временно да затихнат и де се прояват в най-скоро врме отново, като заболяването прерасне в хронична болест. Здравеопазването никога не ебило безплатно в България, само че в продължение на 45 години е било безплатно за българите, ко е било дотирано от държавата, която е изградила за нуждите на същото това здравеопазване много заводи за производства на мекаменти и медицински консумативи. Голяма част от лекарствата и консумативите се внасяха от чужбина, не само от социалистическите държави, но и от редица държави в Западна Европа. 

Тогава всички получаваха малко пари, но и цените бяха пет пъти по-ниски от тези в Западна Европа и всяко българско семейство можеше да си позволи да почива веднъж в годината за 20 дена на море или на планина. Даваха се карти за почивни станции, балнеосанаториуми , финансирани от 50 до 70% от тогавашната българска държава, която днес някои хора с криворазбрани демократични ценности неистово плюят в продължение на 25 години. Днес, когато живеем в уж демократична държава и здравеопазването е бизнес и лекарите в мнозинството са бизнесмени, които продават медицински услуги смъртността, заболяванията са по- високи от когато и да било. 

Спомнете си, че само допреди 25 години средното и висшето образование беше безплатно за нас, беше дотирано от държавата, която допусна само една грешка, че не направи средното образование задължително. Спомнете си дотираните от държавата ученически пионерски, средношколски лагери, почивни станции за студенти. Спомнете си същио, че за да пътуваме на ниски цени в градсикят транспорт с автобуси, тролеи, трамваи, в междуселищният транспорт с влакове, автобуси, кораби, самолети и дори международният транспорт с кораби, влакове самолети то този този транспорто пак е бил дотиран от държавата. Спомнете си ниските цени на тока и парното, на храните, закуските, на обедите и вечерите в ресторантите. Спомнети си също, че когато я имаше де факто българската държава престъпността беше повече от минимална. Дори циганите, които днес създават такива проблеми бяха ангажирани с работа в строителството, селското спотапнство комуналните услуги. Част от тях дори беше образована, като българите, имаше лекари, учители, учени от ромски произход.

Тогава българската държава не позволяваше такава гавра с човека, каква днес се върши с обикновените хора, които не принадлежата, към нечии икономически и политически гей-лобита. Днес за да преуспявящ, или поне да имащш сигурна, добре платена работа Днес трябва да си кариерист, нагаждач, да се съобразяващ винаги с мението на околните, на колегите, сякаш не ти самият а те вършат твоята работа, дори да показваш по- лошо качество на работа за да не обидиш някои колеги с по-скромен умствен багаж. 

Пък, ако си гей това е голям плюс, защо гей-политическото и икономическото лоби, което ако не упрвлява реално държавата ни, чрез подставени лица дава нужните указания на сътветните по-низши от него от него политически и икономически лобита, които стоят зад поредният кабинет и дърпат неговите конци. Ако си млад гей в българия днес, едно такова лоби ще те привлече в неговите редици и ще те уреди, я като политик, шеф или член на борда на директорите на компаниья агенция, холдинг, съветник, депутат или поне общественик или пък собственик на дадена медийна група, медия или поне журналист с модерни разбирания застъпващ се за демократичните евроатлантически ценности, които позволяват така наречените хора с модерна сексуална ориентация, сиреч гейовете да демонстрират своята различност, модерност на така наречените гей-паради. 

Според същото това модерно схващане през 21 век да си гей, лесбийка, травестит, перверзник практикуващ така нареченият садомазохизъм не срамно, напротив това е достойно, интригуващо гаранция за просперитет в модерното българско общество, защото споменатите прослойки с модерна сексуална ориентация имали позиции в Европеският съюз, ООН, дори в Белият дом. Ако не си такива модерни сексуални разбирания днес в България и най-вече, аконе си подлец, мръсник, нагаждам, кучатата те яли. На това вече учат "модерните" български родители младежите и девойките. 

Не да си добър, почтен, да обичащ родината си, да уважаваш човека, а да се стремиш да успееше на всяка цена в живота, като пренегребрегнеш всички морални и човешки норими. Нито едно държавно управление не може да бъде без грешки и сътресения, но вие сами преценете плюсовете и минусите на силната в миналото българска държава, макар и служеща си с командно - авторитарни методи понякога и свободната на думи, но бедна и слаба така наречена демократична българска държава днес. В коя от двете държави искате да живеете?

От интернет пространството

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.