Пропускане към основното съдържание

В чужбина работят повече българи, отколкото у нас

Работещите в чужбина нашенци са повече, отколкото у нас. Това показват приблизителни данни на Българската агенция за инвестиции. Според статистиката заетите у нас са 2,2 млн. души, а препитанието си в чужбина търсят над 2,5 млн. българи.
Според изследване на Икономическия институт към БАН, близо още 500 хил. нашенци са потенциалните трудови емигранти.

Изследване от края на м.г., проведено сред 3907 души между 15 и 65-годишна възраст, сочи, че най-честите причини за гурбет са по-високото заплащане и желанието за финансова помощ на семейството, обобщава бТВ.

Кампания на Българската агенция за инвестиции цели да върне способните млади хора у нас. За 25 дни през февруари 12 служители на агенцията са посетили 13 града в 11 държави. Целта е чрез информационни презентации да убедят младите ни сънародници да се върнат да живеят и работят у нас. Начинанието струвало 147 000 лв.

Има и българи, които трайно се връщат да живеят и работят тук, след като са работили в чужбина. Като най-чести причини за завръщането си те изтъкват лошите условия в чужбина, стреса на работното място, както и носталгията по България.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.