loading...

петък, 27 март 2015 г.

Откриха болничен на пилота-убиец за деня на катастрофата

Разследващите са открили бележка за отсъствие по болест на втория пилот Андреас Лубиц на самолета на Germanwings, който се разби във Френските Алпи, съобщава CNN. Шокиращото е, че болничният е за датата на фаталната катастрофа.

Бележката, намерена в апартамента на пилота в Дюселдорф, обаче е била скъсана, допълва BBC. Властите до момента отказват да кажат каква е била диагнозата, написана на болничния лист.

"Фактът, че сред намерените документи има разкъсан болничен за деня на катастрофата, води до констатацията, че той е криел болестта си от работодателите си", пишат в доклада си разследващите.

По думите им няма доказателства за политически или религиозен мотив за действията на Лубиц.

Предсмъртно писмо не е намерено.

Германските медии  обаче твърдят, че има  документи на авиационните власти, които потвърждават версията, че той е страдал от депресия.

Междувременно снимки, разпространени от няколко световни медии, показват Андреас Лубиц като активен маратонец.

149 души загинаха при катастрофата на полет 4U 9525 на нискотарифната компания на Lufthanza-Germanwings във Френските Алпи. Данните от черните кутии показват, че Лубиц нарочно започнал снижаване на самолета, докато вторият пилот е бил извън кабината. Капитанът на полетa опитал да влезе в кабината с брадва, но неуспешно.

Няма коментари :

Публикуване на коментар